Friday, November 26, 2010

Oravad seelikusabas. Tintla surmutamine

Kui 2007. aastal puhkes 1988. aasta Tartu sündmusi meelde tuletav „näksimisskandaal“, teatas peaminister Ansip, et sel ajal, kui koerad „näksisid“, oli tema ämma juures. Vastupidist tõendada ei õnnestunud ja kisa sumbus. Teflonmehele ei jäänud isegi plekki külge.

Skandaali sattunud Rahumägi katsetab sama nippi: kogu tema rikkus olevat tegelikult naise oma ja natuke ka Belgia sõbra oma, aga sõber olevat kah pereliige (belglane ise ütleb, et Rahumägi on tema vend, hahahaa). Äripäeva ajakirjanikud aga olevat tänavaröövlid, kes täitvat enne valimisi poliitilist tellimustööd (loe ka siit).

No ma ei tea, oleks meil tsiviliseeritud riik, siis poleks sellisel mehel poliitikas (kapo komisjoni esimees ju takkapihta!) enam sekundikski kohta. Selline jama, nagu Ansip Jahumäe õigustuseks suust välja ajas, kipub juba kujutlusvõime piire ületama.

Võib-olla avaldas Äripäev selle loo just selle pärast, et ei taha veel selle loo pärast pankrotti minna, sest Reformi kätega valmis tehtud „allikakaitseseadus“ võimaldab seda peagi korraldada. Tähelepanuväärne, et seaduse poolt hääletas kaks Postimehe endist peatoimetajat. Strandbergi üle ma ei imestagi, tal on isiklikuks vimmaks põhjust rohkem kui küll (loe siit ).

Nüüd loodavad lehed, et president Ilveses on Vaba Euroopa aegadest säilinud kübekenegi ajakirjanikku ning ta ei kuuluta seda seadust välja. Ma ei oleks ülearu optimistlik. Ilves on taasiseseisvunud Eesti selgelt kõige ajakirjandusvaenulikum president.

„Tintla“ on ju avalikkuse ette toonud Ärma joki, vassimise päritolu ja keeleoskusega, selgitamata suhted USA luurega, Kadrioru pressišefi KGB-mineviku; presidentuuri alguses noriti palju viletsa eesti keele, kõnekomistuste, nätsunärimise ja vales kohas taskusse ununenud käte pärast. Siis veel see salapärane muhk otsa ees (loe siit ) ja väikese Ilvese maandumine kaitseministeeriumisse (loe siit). Eelmisel aastal suutis Kadriorg rikkuda vastuvõtu tseremoonia ülekande ETV-s, millega hiljem muus meedias uljalt kiitles (loe siit). Meediasõltlasest Evelini kirglik suhe ajakirjandusse veel kõigele lisaks.

No comments:

Post a Comment