Wednesday, November 3, 2010

Afganistan on linnusitt

Viimati vastu tahtmist mereröövlikuulsuse omandanud Eerik-Niiles Kross (loe siit) on PM-is maha saanud surematu arvamuslooga, milles hoiatab, et NATO mängib ohtlikke mänge: igasugune venelastega sehkendamine saab ainult häda kaasa tuua ning NATO koostöö Venemaaga Afganistanis iseäranis.

Krossi nime taha kirjutatud „julgeolekuekspert“ ei paljasta kuidagi, kellena Kross seekord kõneleb. Endise Eesti tippluurajana? Gruusia sõjas varanduse teeninud ärimehena, kelle ärihuvid on nüüdseks ohtu sattunud? Paadunud EÜS-lasena, kes tunneb, et tema aktsiapakk AS-is EW on vähenema hakanud? Või salapärase „riigimehena“, kellest keegi ei tea, mis ametis ta parasjagu on (vrd Sirp)?

Point on lihtne, aga võimas: Afganistani sõda on linnusitt, mille pärast NATO-l Venemaaga kokku leppida küll ei tasu. Teiseks antakse Eesti poliitikutele, eriti kaitseministrile mõista, et on äärmiselt lühinägelik selles asjas seisukohta mitte omada ehk senise kuulekusega edaspidigi USA laulu kaasa laulda. Ootan pikisilmi Aaviksoo kommentaari.

No comments:

Post a Comment