Thursday, November 11, 2010

Pevkur avastas rippkõhu saba piirkonnas

Sotsiaalse sidususe minister Hanno Pevkur on leiutanud uue haiguste klassifikatsiooni, mille kasutamise lõppjäreldus on, et pead ja istmikku saab vaheldumisi kasutada ühel ja samal otstarbel (PM).

„Sotsiaalministeeriumi Suur Klassifitseerija näib kujutlevat inimest lülijalgse olendina, kelle kehast punguvad suvalistest kohtadest välja jäsemed, sõrmed ja varbad,“ imestab reumatoloog Tõnu Peets. Kõnealuse süsteemi juurutamisega muutub täiesti reaalseks oht, et kirurg hakkab tagumikunärvitõbe ehk issiast opereerima kaela piirkonnas.

Pevkur teatas tohtrite kisa peale, et kes uue klassifikatsiooni abil diagnoosida ja ravida ei oska, see kutsutakse ministeeriumisse kohale ning minister ise näitab ette, kuidas tuvastada lampjalgu õlavarre piirkonnas. Kes õpetusest aru ei saa, võib ministeeriumist lahkuda invaliidsusgrupiga.

Ühtlasi teatas Pevkur, et olukord, kus haiged pidevalt arstide käest ravi kerjavad, peab lõppema. „Haige peab ise tahtma terveks saama, mitte sihitult tohtri ukse taga töllama ja ootama, et kõik tema eest ära tehakse. Kui rahvas muidu poindist aru ei saa, panen haigekassa kinni ja lasen arstid lahti. Ega siis riik ole mingi kuradi vaestemaja.“

No comments:

Post a Comment