Tuesday, November 2, 2010

Sofi Oksanen on Sami Lotila

Vähe sellest, et Oksaneni ei ole päriselt üldse olemaski (tema „Puhastuse“ kirjutas tegelikult meeskond meelelahutustööstuse professionaale), võrdlevad targad mehed nüüd teda hoopis Hans Leberechtiga (EPL).

Kirjandusprofessor Rein Veidemann on hüpanud Kaplinski paati (loe ka siit), ajanud sellega närvi isegi Mart Laari ning sellega tüli arvatavasti veel ei lõpe. Vananevad kirjandusmehed ei suuda mõista, kuidas üks naissoost kirjanik suudab maailmas edukas olla. Viimane tilk karikasse oli ilmselt teade, et Oksaneni tulud on aastaga kümnekordistunud. Seda juba Veidemanni ja Kaplinskiga ei juhtu, kindel see.

Veidemann ja Kaplinski võiksid veel korra pead kokku panna ja kokku leppida, et Oksanen on tegelikult mees, kes edu nimel on otsustanud naist teeselda. Noh, või vähemasti transvestiit. Kuradi endaga mestis niikuinii. Iseenesest pole võimatu seegi, et Oksanen ja Sami Lotila on üks ja sama isik.

4 comments:

  1. Sul on väga humoorikas kujutlusvõime!

    ReplyDelete
  2. Väga hea! Viimane lõik pani kõva häälega icitama.

    Seegi tore, et Veidemanni juba teades hoiame aega kokku, tabav kokkuvõte (sule)peadest välja imetud konfliktist olemas.

    ReplyDelete
  3. Kuule, ma alles nüüd avastasin, et sina oled Vilja!

    ReplyDelete
  4. Lotila on tegija...Eesti majandusest niipalju,et...
    pensioni ei ole mõtet koguda sest inflatsioon jms. pankade nõksud söövad ära pensioniraha,ning Euroopa liit kehtestab Eestis pensioni ea samasuguse kuis Iirimaal-68 aastaselt pensionile.
    Elaks vaid nõnda vanaks...

    ReplyDelete