Wednesday, November 17, 2010

Preili president ja Arnold Oksmaa

Me ei oleks kunagi teada saanud, mismoodi ähvardas lapseohtu Kätlin presidendi tütart Juulia Kristiinet, kui teist samasugust ähvarduskirja poleks saanud invalauljast lapsesuu Arnold Oksmaa.

„Miljonite kroonide väljapressimises“ täna süüdi mõistetud Kätlin saatis Oksmaale ülinaiivse ja paksult kirjavigu täis kirja, mille all oli tema täisnimi ja pangakonto number (vt EE). Sellal kui Oksmaa ilmutas tervet mõistust, ei teinud kirjast väljagi ja unustas juhtunu pealegi kohe ära, puhkes presidendi tütre ümber üleriiklik skandaal, mida omalt poolt õhutas Kadrioru kangelaslik vaikimine (loe siit). Oksmaa sai asja tähtsusest alles siis aru, kui ta „riiklikus küsimuses“ ülekuulamisele kutsuti.

Nüüd teame, et mingi reaalne oht Juulia Kristiinet ei ähvardanud ning see oli nii presidendiperele kui ka uurimisorganitele teada algusest peale. Noh, muidugi ei ole ähvardada ilus, aga kas ilmselgelt probleemidesse sattunud lapsi on vangi panna on ilus? Hea küll, Kätlinile mõisteti tingimisi. Ent niipalju, kui tema kohta ajakirjanduse vahendusel teada, on tegu segaduses lapsega, kes vajab karistamise asemel hoopis vanemlikku hoolt ja psühholoogi abi.

2 comments:

  1. Minu jaoks ei ole segaduse olemine vabandav asjaolu. See määratud karistus ei ole ju sisuliselt karistus, vaid pigem õpetus. Igal teol on tagajärg ja tuleb vastutust kanda. Isegi siis kui oled noor.

    Ma olen veendunud, et emana sa karistaksid oma last sellise teo eest.

    ReplyDelete
  2. Tiina Oraste räägib inimsööjast Toomas-Hendrik Ilvesest kes sööb eestlasi ja imeb juutide munne:
    http://www.youtube.com/watch?v=W0dOnsRWSHI

    ReplyDelete