Monday, November 8, 2010

Peatoimetajate kottimisest

Viimasel ajal on kombeks kurta, et tuntud poliitikutele ei ole väärilist järelkasvu tulemas. Sama nähtus on täheldatav ka ajakirjanduses: peatoimetajad ei kasva paraku puu otsas.

Alles see oli, kui suure pauguga teada anti, et Hõbemäe päevad Ekspressi peatoimetajana on loetud: pannakse juhatuse liikmeks, aga peatoimetajaks leitakse keegi teine. Noh, ja kas leiti? Polnud panna kedagi (loe ettevõtmise olemust kokkuvõtvat libauudist siit). Nüüd on Hõbemägi sooritanud tõelise revolutsiooni (väike samm Ekspressile, suur samm ajakirjandusele, jajaa) ning mis seal salata, pärast uue peatoimetaja ametikoha konkursi väljakuulutamist hakkas ta jälle väga hästi kirjutama.

Löödi Soonvald Delfi peatoimetaja kohalt minema, seda absoluutselt ilma igasuguse põhjuseta. Kaua see pull kestis? Kõva kaks nädalat. Delfi langes koomasse, mida omanik endale ilmselgelt lubada ei saa. Anti Soonvaldile tema amet tagasi ja kõik on jälle korras.

Ei tea, kas rünnak Koorbergi pihta pidi päädima mahavõtmisega, aga kui Oja räuskamise tellijad võisid ehk võita lahingu, pole neil ilmselt lootust võita sõda. Koorberg valdab mängu (loe tänast avalikku pöördumist Delfist, ÕL-ist, EPL-ist või PM-ist), Õhtulehel läheb hästi ja praegu pole teada ühtki, kes võiks seda lehte paremini juhtida. Ainult et see Powerhouse'i vahendus oleks võinud olemata olla, muidu mõni loll arvab äkki, et Janek Mäggi kirjutas teksti.

5 comments:

  1. a-jee! Küll on tore blogi, meediakriitika ja värsked püostitused! püüan hakata seda edaspidigi külastama

    Antud teemal, tuletaksin meelde Priit Pulleritsu juhtumit,kui ta võeti nii 90ndatel maha ajakiri Favoriit peatoimetaja kohalt, sest ilge möla ja ilkumine Pulleritsu üle Eesti Ekspressi lisas Kranaat tundus otsustajatele juba sobimatu. Meenutan, et Kranaat üllitas lugusid inimesest, kelle nimi oli Rilleputs ja minu teada oli Kranaadi üks toimetajaid tänane tähtis ajakirjanikuisand Tauno Vahter. Ja 2008. aastal ilkus Ekspress Pulleritsu üle, kui pani ta koos Rein Veidemanniga mingisse nimekirja "100 kultuurivaenulikku asja", mille Pullerits kaevas Pressinõukokku, kuid lahendiks oli vabastav. Huvitav, miks mingi osa Ekspress Grupist vaenab Priit Pulleritsu, kes on minu arvates jumalast normaalne mees ja ajakirjanik MR LOBA-LOBA

    ReplyDelete
  2. Libajärelepärimine:
    tont noist asjust enam aru saab. Tekkis küssa, kas ülalmainitud libauudisel on komm liba- või päris?

    ReplyDelete
  3. No need kaks kommentaari seal libauudise lõpus on ilmselt ikka Harri Kingo ise kirjutanud. Paistab, et pole teine naljast aru saanud ning on pahane.

    ReplyDelete
  4. No näed, Mahvalda, isegi Sina pole enam endas kindel, kasutad sõna: ilmselt. Harri Kingo on oma tõsiduses sageli koomiline, Sina oma naljas läksid äkitselt tõsiduse liimile. Nalja piir on ähmastunud (nagu kõik muudki piirid, muide).
    Kas tõesti me vajaksime igal pool Kedagi, kes ütleks, mis on liba, mis päris?
    Ausalt öeldes ei saa näiteks mina siiamaani aru, kas Peeter Oja tegi Raua saates pulli või oli päris ning mul on tunne, et ma ei saanuks sellest aru isegi toda saadet näinuna. Aga kas ta sellest isegi aru sai? Kas ta üldse enam millestki aru saab või on ta oma rolli lõplikult sisse elanud?
    Lugesin juhuslikus valikus ka kolm Lotila artiklit läbi ja ei saa aru, kas ta on sõber või vainlane, räägib teine ju päris palju tõtt. Ja just sellist, mida eestluse silmaklappidega inimestel oleks tarvis näha, väga vajalikku tõtt. Kui ühed utreerivad, miks siis teised justkui ei tohiks?
    Loll inime ja kohtunik on kaksainus, kes alati kõigest aru saab.

    Ja lõpuks vabandust, sest läksin ise ka vales kohas tõsiseks!

    ReplyDelete
  5. noo, ega mina põle miski vilosoohv, kes arutab mis peris ja mis võlts. ma kaen, kas vajab ravi ja kui vajab, siis misukest. katsu sa ravida Harri Kingot nii nigu Peeter Oja - no ei tule välja! personaalselt piab lähenema.

    ReplyDelete