Saturday, November 20, 2010

Üksiku naesterahva solgutamine

See on hämmastav, missuguste õrnade siidikinnastes kätega kohtleb ajakirjandus Partsi kantslerit Marika Prisket, kelle kodu – rääkimata töökohast – kapo läbi otsis. Kui mõnel kesikul kapo külas käib, siis ei kahtle keegi, et tegemist on pättide ja sulidega, ja enamasti on see muidugi varem niikuinii teada ka.

Marika Priskest aga ei tea keegi eriti midagi. Mulle tuleb ta silma ette presidendi vastuvõtult, kus ta käib üksi, jalas pikad püksid ja peal mingi lohvakas pluus. Mis ei pea sugugi katma rippuvaid pekke, sest Priske on vägagi sportlik naesterahvas. Kui ma mälu värskendasin, leidsin siiski ka kleidiga pilte, aga näha on, et kleite kanda Priskele ei meeldi. Jooksuriietes tunneb ta end palju mugavamalt.

Veelgi vähem on teada Tamur Tsäkkost, see mees pole meediaga üleüldse suhelnud, ja vaat see on juba iseenesest kahtlane. Pärast kahtlustuse saamist ei soostunud teda iseloomustama mitte keegi peale suure suuga kooliõe Ester Tuiksoo, keda lai avalikkus tunneb ministriajast külge jäänud kalalõhna järgi, maadevahetuse kohtuprotsessi süüdistavavana ning Oliver Kruuda sõbrannana.

Kas seni laitmatu mainega Priskel süüd leitakse, on raske ennustada. Kaldun arvama, et kapo tegevus on pigem kui Priske vastu suunatud Partsi diskrediteerimisele. Reform tahab majandusministeeriumi endale saada ning enne valimisi on vaja tekitada negatiivne foon tema haldusalas.

No comments:

Post a Comment