Tuesday, November 16, 2010

Jänes apelsinikastmesse

Ma ei tea, kas see Siitan on õige mees või ei ole, aga kui Jänes ta lahti laskis, siis kaldun arvama, et pigem on, sest Jänes küll õige minister ei ole.

Ükskord oli Jänes laulupeole pääsenud, ja mida tema tegi? Ronis dirigendipulti, piiksus peenel häälel maha nõmeda ja arusaamatult pika kõne ja hakkas siis omavoliliselt „Eesti lippu“ juhatama. Viisakad inimesed laulsid laulu muidugi ära, aga pidu oli rikutud. Nägin seda oma silmaga ja kui ma oleksin Neeme Järvi, nimetaksin ka selle poliithuligaansuse riiklikuks kuriteoks.

ERSO omad olevat muide praegu nii pahased, et harjutavad Winnie Puhhi repertuaarist pärit laulu „Vanamutt“, mida kavatsevad esitada kultuuriministeeriumi akende all.

Ühtlasi plaanivad muusikainimesed kultuuriministeeriumisse saata retsepte, mida teha Jänesega (apelsinikastmesse, hautada viigimarjadega, lihtsalt ahju jne).

2 comments:

  1. 4 spl nisujahu, 0.75 tl paprikapulbrit, 0,25 tl soola, 1 tükeldatud jänes (1,5 kg). Sega asjad kokku, veereta tükke segus ja pruunista pannil õlis Kaste: 2 sibulat, 100 gr võid, 2 dl apelsinimahla, 2 tl riivitud apelsinikoort, 0.5 tl tüümiani (aedliivateed), soola, pipart, 2 dl punast veini.
    Vala kõik peale veini potti, kuumuta keemiseni, hauta vaiksel tulel 10 minutit. Laota pruunistatud jänesetükid ühes kihis ahjuvormi, sega vein kastme hulka ja kalla pannile. Küpseta 180c juures ahjus, kuni pehme (kulub tunnike), aeg-ajalt kasta kastmega. Serveeri ahjukartuli ja hautatud rohelise köögiviljaga.

    ReplyDelete
  2. Jänes soojalt:
    Võtta jänesel tagumistest jalgadest ja kui enam väga ei siple anda paraja notiga kõrvade taha. Nüüd läheb kiireks- kähku nahk maha, rupskid välja, tükeldada ja anda lauale.

    ReplyDelete