Friday, August 20, 2010

Väikese Ilvese pehme maandumine

Kui veel neli aastat tagasi nägi tollane tudeng Luukas Ilves oma tegevusväljana tervet maailma, siis nüüdseks piisab täiesti mõnusast vegeteerimisest ühes Eesti ministeeriumis. Ega pelga bakalaureusega mujal ilmas ju läbi ei löökski.

Sest ainult bakalaureusega Luukas Stanfordi lõpetas. Tol pidulikul puhul sõitis Eesti riigipea teda spetsiaalselt üle lombi õnnitlema ja kantselei nägi kurja vaeva, et sõidule ka ametlikud suled külge pookida, usutavalt see ei õnnestunud. Oma õpingutest pole väike Ilves eriti rääkida tahtnud, küsimusi hinnete järele on ta pidanud liiga isiklikuks. Küll aga on ta lahkesti rääkinud oma lapsepõlvemälestustest koos isaga: hommikud Müncheni kõrtsis, isale Weissbier ja Wurst, lapsele mahl ja Brezel.

Eestisse jäämise üks ajend võiks hea kujutlusvõime korral olla ka hea läbisaamine ilusa võõrasemaga. Kui president Ilves kaks aastat tagasi kiirabiga Ärmalt Tallinna sõidutati – meenutagem siinkohal, et Evelin on diplomeeritud arst – ei saanud keegi teada, kes või mis tekitas presidendi laubale üüratu muhu ja missugust vigastust pidi varjama plaaster randmel. Küll aga märgati, et järgnenud öölaulupeol ei suhelnud Evelin üldse „tervisehädadest“ räsitud kaasaga, vaid kallistas kaamerate ees Luukast.

8 comments:

  1. tore on, aga räägi meile parem, MIKS sa sellest blogid????

    ReplyDelete
  2. Et Sa küsida saaksid, tupsuke.:)

    ReplyDelete
  3. Mulle selline irisev must kadedus ei meeldi.

    ReplyDelete
  4. Jutusta, mis Sulle meeldib. Mida Sa siit lugeda tahaksid?

    ReplyDelete
  5. Huvitav oleks "Tundeline teekond kõrgkultuurist kollasesse meediasse".

    ReplyDelete
  6. Mhmmm, missuguste persoonide näitel? Ei meenu nagu eriti ühtegi.

    ReplyDelete
  7. Ühte anonyymost ei huvita karvavõrdki, et ilvesepojake potsatas pehmele sohvale. Noorhärra, kes lubas kunagi nagu maailma parandama hakata, nüüd aga, laenates kadund Oti sõnaseadet, peeretab turvaliselt polstrisse väga tähtsas ministeeriumis.

    ReplyDelete
  8. ""nüüd aga, laenates kadund Oti sõnaseadet, peeretab turvaliselt polstrisse väga tähtsas ministeeriumis.""
    Kadund Ott lõi kujundi, mida ületada ilmselt sellel sajandil ei ole antud.
    Eks kõik jurakad teevad omale pesakese, et siis vaikselt polstrisse.....

    ReplyDelete