Tuesday, August 10, 2010

Ilma euroliiduta oleksime mülkas

Alles siin kõik soigusid, et peame hakkame kreeklasi aitama (vt ka siit ). Aga vaat kui tuleb üleeuroliiduline maks, nagu tahab see juudi moega poolakast eelarvevolinik (EPL)? Minu meelest oleks see õiglane, sest Eesti on siiamaani EL-ist ainult saanud, aga vastu andnud pole eriti midagi.

Te sõitke natuke mööda Eestit ringi ja vaadake, kuidas maal elu käib. Kõik vähegi korralikud teed on rajatud Euroopa Liidu rahaga, teede-ehitus on aga teatavasti hirmus kulukas. Aru ma ei saa tegelikult, miks siis Tallinna-Tartu maanteed ikkagi korda pole tehtud, kui täiesti inimtühjades Eestimaa metsavahedes looklevad uhiuued asfaltteed.

Kõik vähegi kobedamad ehitised jumalast maha jäetud maanurkades on püsti pandud eurorahaga. Igasugune väherentaabel ettevõtlus hoiab endale hinge sees toetustega, mille allikaks on ikka see paljukirutud eurokukkur – kirumine käib aga selle pärast, et raha kättesaamiseks tuleb hirmus palju reegleid täita ja nende täitmist ka tõendada.

Vallad ise seevastu on nii vaesed, et ei jaksa enam iseendalegi palka maksta. Pole ka ime, sest selline monstrum nagu vald ei tooda ise ju mitte midagi. Aeg-ajalt vallad karjuvad, et riik annab neile vähe raha. Mina ei tahaks neile üleüldse midagi anda. Vaat nimelt vallad võiksid hakata seda üleeuroopalist andamit maksmagi, sest nemad on kogu sellest eurotoetuste värgist kõige rohkem kasu lõiganud – ja võiksid lõigata veel ja rohkemgi, kui vaid pealehakkamist oleks.

No comments:

Post a Comment