Friday, August 27, 2010

Mis juhtus president Ilvesega?

President Ilvese tervislikku seisundit on alati varjanud saladuseloor. Seekordset sattumist tohtrite hoole alla püüdis kantselei maha vaikida ning sisulisi vastuseid EPL-i küsimusele riigipea tervise kohta ei tulnudki.

Toomas Sildami vastus peaks halba valgusese seadma hoopis arstid: uurisid ja puurisid, aga tõbe ei leidnud, viimaks ei mõistnud muud kui Ilves koju saata. Pealtnägija tunnistab aga, et president tundis end silmanähtavalt halvasti.

Millegipärast kipuvad Ilvese tervisehädad kulmineerima augustikuus. Kaks aastat tagasi viidi Ilves Ärmalt kiirabiga haiglasse, järgmisel õhtul öölaulupeol esinenud Ilvesel oli peas suur muhk ning kanüülijälge käel kattis plaaster, Ilvese hääl kähises kõnet pidades (vt ka siit). Tookord väitis kantselei pika pinnimise peale, et tegemist oli viirusinfektsiooniga. Kas viirus tuli muhust või muhk viirusest ning mida riigipeale veeni kaudu manustati, jäigi teadmata.

Seekord ei vaevu kantselei aga isegi valetama. Kas peaksime siis öeldut võtma sõna-sõnalt? Mõtleme loogiliselt: kui inimesel on paha olla, aga ta ei ole haige, mis tal siis viga on? Tervel talupojamõistusel on siinkohal välja pakkuda ainult üks põhjus: ülemäärane kogus alkoholi. Pohmelli ju tõepoolest haiguseks ei peeta, aga väga paha võib olla sellegipoolest.

2 comments: