Monday, August 30, 2010

Ansipi riik, Savisaare linn

See on tegelikult päris õudne, et ligi 40 protsenti valijaid annaks oma hääle oravatele. Nende hulgas on töötud, nii veel töötukassalt hüvitist saavad kui ka nn heitunud, kui ka vanainimesed, kellest vähemalt Tallinna omad saavad Edgari käest raha.

Ansip on selle peale muidugi hullu moodi härga täis ja välistab koostöö Savisaarega (PM). Noh, eks ole välistatud ennegi ja sellegipoolest koos valitsetud, aga ilmselt seekord lihtsalt pole vaja. Tallinn jääb Savisaarele ja riik Ansipile – ja seda mitte selle pärast, et nad nii hästi hakkama saaksid, vaid selle pärast, et alternatiivi ei ole.

Sotsid, need värdjad, puudlid ja jobud (minu poolt on ainult see viimane süütu sõnakene) on endale eelkõige tänu Pihli miilitsamõistusele vee peale tõmmanud, Rahvaliidu reanimeerimiskatsed surid tänu Juhan Aare rahaga susserdamisele juba eos. Roheliste kismad on üldiselt ka veel hästi meeles, nii et vaevalt nemadki riigikokku pääsevad. Sotsid siiski mõne koha saavad ja küllap ka IRL, aga iseenesest liigub Eesti vältimatult kaheparteisüsteemi poole.

Nii et ühel pool on Ansip ja teisel Savisaar. Mõlemale meeldib kangesti rahvast kõnelda ja ennast kiita. Mõlema plaat on tüütuseni ära kulunud, aga kedagi teist ju „rahval“ valida ei ole. Jätad ühe valimata, saad teise. Troostitu lugu.

3 comments:

  1. Valitsejad on oma rahva nägu. Äkki muudaks ennast? Või ostaks mõne partei välismaalt sisse? Sellise hala lõpetuseks, nagu sinul siin, kõlab ju tavaliselt, et vat väljamaal on kõik palju paremad, nii palgad, teed kui inimesed. Aga valitsused? Ikka s***d nagu meilgi.

    ReplyDelete
  2. pole see pilt nii hull ühti. Kui lõpetada leiardamine et pead valima andruse, et mitte saada edgarit. Reaalsus on ikka see, et sisse saavad nii rohelised, sotsid kui irl. so pigem hoidu nagu kurat pühitsetud vee eest kahest esimesest!

    ReplyDelete
  3. rohkem õudne oleks minu arvates kui 40% oleksid savisaare poolt.

    ReplyDelete