Wednesday, August 11, 2010

Kallase maja ehitati ebaseaduslikult

ÕL imestab, kas tõesti maksis Siim Kallas oma uue maja eest Haabneemes seitse miljonit. Esiteks, eriti midagi ei müüda selle hinnaga, mida kuulutuses küsitakse. Teiseks, seitse miljonit korraliku maja eest pole ju mingi eriline hind.

Ja kolmandaks: Kallase sissetulekut arvestades võib ta seitse miljonit ilma igasuguse laenuta kohemaid küsijale peo peale lugeda, sest Euroopa Komisjoni asepresidendi ametis oleku ajal küünib tema teenistus ainuüksi palgana 24 miljoni kroonini. Aga ärgem unustagem kunagist kurikuulsat kümmet miljonit! Mäletatavasti olid need dollarid, mitte peagi kaduvikku haihtuvad kroonid. Ega siis neidki sukasääres hoitud – investeeriti loomulikult.

Majaost võiks viidata sellele, et Kallas plaanib Eestisse tagasi tulla. Kas ta järgmistel presidendivalimistel kandideerib, on hästi hoitud saladus. Ehku peale ta muidugi proovima ei hakka, aga ega tal Eestis peale selle ameti ka ühtki teist tahta ei ole. Ilves, räägitakse, tahtnud alguses ühe ametiajaga piirduda, aga nüüd olevat Evelin teda tublisti töödelnud ja, noh, eks teatavad oskused ole ju omandatud, masinavärk töötaks ühe hooaja veel küll. Ja iseenesest kannataks Kallas vanuse poolest ka ülejärgmise korrani oodata.

Eesti presidentide imago juurde kuulub jama majaga muidugi lahutamatult ning siinkohal tasub mainida, et pururikas purjelaudur Kaijo Kuusing, kelle käest Kallas maja ostis, ehitas selle maja ebaseaduslikult ja korruptiivselt, kasutades ära oma sidemeid Viimsi vallavalitsusega. Väljastpoolt näeb kõnealune maja ausalt öeldes rohkem garaaži moodi välja, seda luksuslikum on aga seestpoolt.

No comments:

Post a Comment