Tuesday, August 24, 2010

Vitsut lööb Aare sõrmed sahtli vahele

EPL-i lugu Rahvaliidu vastste juhi Juhan Aare susserdamisest rahaga ei üllata vähimalgi määral. Kroonilise võlglase Aare viis poliitikasse nimelt rahavoo kokkukuivamine ja äraelamise vajadus. Sama püüdis Tšizikov, kelle avantüür mäletatavasti ebaõnnestus.

Asja teeb tragikoomiliseks aga see, kes Aare mänge rahaga avalikustab. See on Toomas Vitsuti legendaarne vend Lauri, kes on ajakirjandusegi vahendusel jaganud võlgade sissenõudmise toimivaid nippe:

„Asi algab pihta sellest, et võlgnik tuleb üles otsida. Mis te arvate, millal on inimest kõige parem üles otsida? Uksele tuleb koputama minna õhtul kell üheksa, kui ta vaatab “Aktuaalset kaamerat”. /---/ Võlglane tuleb viia sellisesse staadiumi, et tal on kergem ära maksta. Talle tuleb käia nii palju närvidele, et tekib kaalumise moment: kas jahuda Vitsuti bürooga edasi või leppida kokku. Inimene tuleb viia sinnamaani, et ta saab aru, et bürooga edasi tegeledes läheb ta lolliks.“ (EPL)

Vitsuti enese minevik pole just helge: „Nad peksid mind kaks tundi. Surusid kirsaga käe vastu lauda ja lasid käemuskli läbi. See oli lihtsalt valus.“ (EE)

See mees on vahepeal saanud Rahvaliidu peasekretäriks. Ma ei pruugi vist kirjeldada, mis Juhan Aaret ees ootab, enne kui ta erakonna raha väärkasutuse üles tunnistab?

No comments:

Post a Comment