Monday, March 15, 2010

Presidendipaar mõnitab mõnuga ETV-d

Toomas Hendrik ja Evelin Ilvese meedias mitmekordselt avaldatud tänud ETV-le vabariigi aastapäeva suurepärase kajastamise eest kõnelevad sellest, et kätlemise ülekande ärasolkimise idee ei sündinud mitte ETV enda inimeste peas – seal töötavad enamalt jaolt targad inimesed –, vaid hoopis presidendi kantseleis. Täpsemini, presidendipaari peas. Veel täpsemini: Evelini peas, sest raske on uskuda, et presidendil enesel oleks aega või tahtmist sellise teemaga tegelda.

Niisiis: Kadriorg istus ETV-le pähe, kirjutas ette ülekande tingimused – ja tulemus oli see, mida kõik väga hästi mäletavad: need arulagedad, mõttetud intervjuud ajal, mil inimesed tahtsid vaadata kätlemist. Esimest korda nende ülekannete ajaloos ei tea me täpselt, kes presidendipaari ees vaibal käisid, rääkimata sellest, kes kutsututel paariliseks kaasa ja mis seljas oli. Killukeste kaupa meedias on tagantjärele tervikpilti kokku panna võimatu ning kahjuks ei ole ükski väljaanne enese ülesandeks võtnud presidendipaari külaliste kogunimekirja avaldamist.

Ja nüüd pühitseb Kadriorg eesotsas Eveliniga võitu. Sest kui ükskord on ETV nii briljantselt lõa otsa saadud, siis on seda järgmine kord veelgi lihtsam teha. ETV eesotsas Allikmaaga võib tagantjärele hambaid kiristada, et ennast nagu kaltsu menetleda lasti, aga teha pole midagi. Üldiselt peab avalikkus ülekande ebaõnnestumise põhjuseks ju ikka ETV küündimatust, mõtlemata sellele, et ülimalt tõenäoliselt täitis ETV lihtsalt Ilveste käske.

No comments:

Post a Comment