Monday, March 22, 2010

Lipstok, kõtt!

EPL-is on täna asjalik lugu, mis ütleb selgeil sõnul välja seni küll teada olnud, aga vähe eksplitseeritud tahu Eesti Panga juhtimises: selle president Andres Lipstok ei oska inglise keelt. Kui lisame sellele täieliku abituse meediaga suhtlemisel, nõukaaparatšiku tausta, puhtalt Reformierakonnale võlgnetava karjääri ja sclerosis multiplexi, siis ei jää järele muud kui üks rumalavõitu haige mees, kelle koht ei ole kindlasti Eesti Panga eesotsas.

Miks Männikul Lipstokist lahti saada ei õnnestu, on õieti hea küsimus. Ilmselt on oravate toetus nii tugev. Lai avalikkus jääb Lipstokki aga igaveseks mäletama kinnituse kaudu, et tema saaks viie tuhande krooniga hakkama küll. Selle pärliga sai Lipstok maha muide kaks aastat tagasi. Siis ei olnud veel praegust töötute armeed, kellest suur osa ei saa kelkida isegi mitte tuhandekroonise sissetulekuga kuus.

Välimuse järgi seda ei arvaks, et tegelikult on Lipstokil pensionini veel kõvasti aega. See mees on alles viiskümmend ja natukene peale. Nii et õnnis vanadus Villa Benitas on veel kaugel. Mis ta seni tegema peaks, kui Eesti Pangal temast vabaneda õnnestuks, ma küll ei tea. Võib-olla töötukassas arvele võtta.

No comments:

Post a Comment