Wednesday, March 24, 2010

Mees, sa polegi mu lapse isa

Need on sõnad, mille väidetavalt iga kümnes naine oma mehele ütlemata jätab, lastes tal elada õndsas usus, et kõik linnupojad pesas on nimelt suust kukkunud. (ÕL) Vaesed mehed! Te võite küll juures olla, kui laps ilmavalgust näeb, aga selleks, et oma isaduses kindel olla, jääb üle maksta raha ja teha DNA test. Mille hinnaks on suure tõenäosususega pere lagunemine – olenemata tulemusest, sest mehe alusetud kahtlused solvaksid naist hingepõhjani.

Jah, tõde lapse isa kohta teab ainult naine. (Kuigi tuleb ilmselt ette, et ei tea temagi.) See tundub meestele kohutavalt ebaõiglane ja küllap ongi seda, aga – vaatame asja ka teiselt poolt. Meeste päralt on parimad ja huvitavamad töökohad. Mehed saavad rohkem palka kui naised. Naiste kanda on kodused tööd ja põhiroll laste kasvatamisel isegi juhul, kui nad töötavad meestega võrdselt, mistõttu neile jääb enese arendamiseks vähem aega kui meestel (vt ka PM).

Nii et las siis olla naiste „ainuomandiks“ see üks saladus: laste sünni saladus. Tegelikult on naistel veel hulk teisigi saladusi, mida aga mehed iial mõista ei suuda, isegi kui teada saaksid. Neist võib mehe kuuldes südamerahus isegi kõva häälega rääkida, nad ei kuule niikuinii.

No comments:

Post a Comment