Monday, March 15, 2010

Mart paneb Edgarit

Küll me teeme selle ära, Kärt!!! Me teeme ära! Pane see kohe suurelt pealkirja: haridusreformi teeb IRL ära. Punkt. Ja see on meie selle aasta peamine nõue, me surume selle kas või halli kivi,“ kiunatab Laar EPL-is. Ainus erinevus Savisaarele omasest retoorikast on see, et Laar räägib tulevikus, Savisaar aga tembeldab oma saavutusi mineviku vormis („tehtud“).

No tehke, tehke! Kuigi veenvam oleks enne muneda ja siis kaagutada. Ent miks ei räägi Laar enam midagi haldusreformist, mis on IRL-i lubadus olnud juba nii pikka aega, et saaga algus ei taha enam mitte meeldegi tulla? Küllap selle pärast, et see asi on lootusetuks muutunud: oravad on vastu, aga ilma pidurerakonnata pole IRLil vähematki lootust valdade arutut hulka vähendama hakata.

Võib-olla IRL enam ise julge ka. Sest mõelge vaid, mis siis saab nendest pisikestest vallakestest, kus vallavalitsus ongi ainus tööandja. Kui haldusreform tuleks, teeks töötus hoobilt säärase hüppe, et võiksime euro ära igaveseks ära unustada ja IMF soovitaks meil lätlastelt humanitaarabi korras makarone paluda. Vallavanem läheb ahastusest poe taha jooma, kuni veel töötutoetust saab, muud ametnikud langevad ahastusse, millest ei tule välja mitme aasta jooksul.

Alles kriunus keegi vallavanem teleekraanil, et riigil on valdadest kama kaks: nemad, vaprad mehed, lükkasid oma teed lumest puhtaks, aga riik ei taha selle eest maksta. Valdade rohkus on nagu kivi riigi kaelas, aga mis sa teed ära. Valimised on kogu aeg nii lähedal, et ei saa haldusreformi suguste sisuliste asjadega riskida.

No comments:

Post a Comment