Thursday, March 10, 2011

Ansip naise selja taga

Seni avalikkuses günekoloogina esitletud peaministri abikaasa Anu Ansipi põhisissetulek tuleb hoopis ameeriklastelt ravimikatsetajatelt, mida juhib Ansipi vana sõber Neinar Seli (EE).

Ansip pole küll Hosni Mubarak või Muammar al-Gaddafi, aga küllap on temagi mõelnud tõsiasjale, et kord koidab päev, mil ta enam peaminister polegi. Mubarak olevat oma võimoleku viimaseid päevi kasutanud hiigelvaranduse ärapeitmiseks ning eeldatavasti tegeleb samaga praegu al-Gaddaffi. Neil meestel on, mille pärast muretseda, aga eks üht-teist ole tallele pandud ka Ansipil. Seni pole ajakirjandus Ansipi ärihuvidele küüsi taha saanud ning ei saa seegi kord, aga mõni huvitav vihje hõljub taas õhus.

Ehk siis jällegi: naine nagu reformikatel ikka. Eks ela ju belglasest sõbra villas peesitada armastav Jaanus Rahumägigi „selgelt naise toel“. Äripäev nõudis küll, et Rahumäe naine oma rahaasjad üles tunnistaks, aga loomulikult ei tunnistanud ta midagi. Ja ega Anu Ansipi palganumbri teadasaamine veel äri olemust paljastaks. Ansip, muide, kaitses Rahumäge suust sulaselget lollust välja ajades, nii et küllap tuli talle miski tuttav ette (loe siit).

Kui koerad 1988. aastal Tartus näksisid, siis oli Ansip teatavasti ämma juures („Olin sellel õhtul Tartus Tähe tänaval oma naise sugulaste juures, mitte mingisuguses staabis. Tähe tänaval elasid mu ämm ja naise õde koos oma mehega.“ - EPL) Seli oli tollal mäletatavasti miilits.

Aga naisi on mängus veelgi, nimelt osaleb ettevõtmises Aivar Otsalti endine abikaasa. Otsaltiga poleks muide iialgi midagi juhtunud, kui mitte Jüri Pihl poleks lühikest aega saanud siseminister olla. Seda kingitust Ansip ilmselt ei unusta, sest küllap oli piinlik kauaaegset sõpra Juuda kombel maha salata (loe siit).

Kriminaalasi on kaelas olnud ka Selil. Andis teine ühele politseinikule padruneid paugutada. Siis ei saanud Ansip aru, mis siin imelikku on. Kuritegusid tehtavat ometigi iga päev, miks siis reformerakondlased ei või, ja üleüldse, ega siis keegi reformierakondlasena kurja tee. Seli maksis mingi tühise summa ära ja rahu jälle majas.

Meediaga oskab Seli vägagi resoluutselt ümber käia. Korra kirjutas Delfi Äripäeva materjalile tugineva juhtkirja pealkirjaga „Sahkerdada oskavad ka oravad“. Seli saavutas selle ärakustutamise ning ühtlasi avaliku vabanduse, mida kommenteerida ei lastud. Äripäeva lugu on siiski siiamaani loetav. Saab näha, kas Ekspressil tuleb seekord Selilt andeks paluda või mitte. Tooli käest nad igatahes palusid.

2 comments:

  1. _Seni pole ajakirjandus Ansipi ärihuvidele küüsi taha saanud ning ei saa seegi kord, aga mõni huvitav vihje hõljub taas õhus._
    Ajakirjandus peab täitma tellimust ja tuhnima Savisaare prügikastides. Aga tubli Tuuli võiks uurida küll.

    ReplyDelete
  2. Naistele ei maksta palka laste kasvatamise eest ja seda peasuuna meedia ei mainigi.
    Delfi kustutas mu kommentaari milles kirjutasin,et enamus naisi teevad tööd tasuta.Laste kasvatamise eest palka ei maksta.Inimese kasvatamine on ju kõige olulisem töö.Pankurid ja etttevõtjad maksku kinni laste kasvatamine.Miks naised peavad tegema tööd ilma tasuta? Peale selle veel neile masktakse väiksemat palka kui meestele kes tegelikult ei olegi mehed.Eesti mehed on meesolendid kelledele on vaid suguorganid aga vaimselt on eesti mehed nõrgad ehk siis sitapead.

    ReplyDelete