Thursday, March 24, 2011

Aitäh, et olete lollid

Svenssonite ülbus on piiritu, aga eestlane on nii ohmu, et ei saa nende peenest huumorist arugi. Eile tänas üks neist eestlasi selle eest, et nad ei devalveerinud. Sest kui oleks devalveerinud, siis oleks Rootsi pankadel tulnud 500 baltlaste „naeruväärseteks eluasemelaenudeks“ miljardit korstnasse kirjutada (E24). Selle peale oleksid svenssonite suurpangad põrmu varisenud.

Lugejatel oleks võinud selle peale meelde tulla lood, kuidas Eesti Swedpanga kaardi omanikku mujal maailmas nagu lollakat vaadatakse ning nõutakse tõendamist, et ta pole karvajalgne võsainimene, kes on kaardi rikka eurooplase tagant pihta pannud. Oleks võinud ka meenuda, et Eestis on pankade teenustasud tublisti kõrgemad kui svenssonitel kodus.

Aga kussa sellega. Meil on ju nii hea meel, kui keegi kiidab. Ja svensson irvitab laia lõuaga: „Balti riigid isegi ei karistanud neid poliitikuid, kes selle kibeda rohu tõid – uskumatu, aga nad kiitsid neid.“

Nüüd tuleb välja, et eestlased on veelgi lollimad, kui seni arvatud. ÄP kirjutab, et kõige riskantsemat investeerimisnõu jagatakse Eesti pankades. Aga mis Eesti, Eesti pankasid ju ei ole, ainult svenssonite omad ongi. Muidugi, enamik eestlasi on nii vaesed, et neile pole mõtet investeerimisnõu anda, sest neil lihtsalt ei ole, mida investeerida. Aga tuleb välja, et isegi neil vähestel, kellel on, tõmmatakse pankades nahk üle kõrvade. Pruugib vaid jobu natukene kiita, ja loll laobki oma viimased veeringud lauale.

2 comments:

  1. Sa võiks ajalehes följetone kirjutada.

    ReplyDelete
  2. Natuke ühepoolselt öeldud. Ega kõik eestlased ei võtnud laenu, osa säästsid ka. Mida sa oleks säästjatele devalveerimise korral öelnud? Et "lollid olite, et säästsite"?

    Selle laenubuumi juures olime lollid kõik ja see supp tuleb koos ära süüa.

    ReplyDelete