Wednesday, March 23, 2011

Soovitan esikaanepersooni: Kristjan Rahu

Pärast seda, kui Kroonika nägi Kris Taska välja visanud Maria Avdjuškot koos Kristjan Rahuga, läks mu blogi statistika täiesti hulluks. Inimesed googeldasid hullunult Rahu nime, aga kuivõrd ajakirjanduses on mehest väga vähe juttu olnud, ei leidnud nad suurt midagi. Ja sattusid siia.

Millest säärane huvi Tallinna Kütte juhatuse esimehe vastu, kes hoiab meelega madalat profiili? Kas on inimestel viimati meeles monopolide ohjeldamise seaduseelnõu, mille jõustumisel oleks Tallinna Küte saanud turul monopoolse seisundi? Vaevalt küll. Laiad massid ei loe Äripäeva, ja kui silmavadki, ei saa aru, kuidas seal kirjutatu neisse puutub.

Kas inimesi huvitab tohutumalt see, kellega elab Avdjuško? Ah, ei. Kristjan Rahu huvitab inimesi hoopis selle pärast, et tegemist on rohkem kui seitsme tuhande häälelise valimistulemuse teinud Kaja Kallase endise elukaaslasega. Kaja Kallas aga köidab masse pööraselt. Miks, seda on raske ratsionaalselt seletada, aga ega laiade masside huvid ei olegi ratsionaalsed.

Ilmselt veetleb Kaja Kallas inimesi selle pärast, et tegemist on Tema Enda tütrega – ilma perekonnanimeta oleks Kaja mitte keegi, vähemasti masside silmis. Megatulemuse valimistel garanteeris esmajärjekorras perekonnanimi, kena välimus ja muud meediakõlblikkuse näitajad tulevad alles pärast seda.

Kaja Kallas rahuldas masside huve enne valimisi üsnagi lahkelt: rääkis naistekatele ja teistele meelelahutusväljaannetele, missugust meest ta endale tahaks, kuidas vanaisa teda õigesti viina võtma õpetas ning mismoodi ta aitas kujundada telesarja „Klass: elu pärast“ naisadvokaadi kuju. Mineviku meessuhete ja isalt õpitu kohta viisakad ajakirjanikud aga eriti midagi teada ei saanud ning see hoidis uudishimu pidevalt üleval.

Siis nähti Kaja Kallast koos Taavi Veskimäega „miilustamas“ (ning siinset blogi tabas hullunud googeldamise esimene laine). Millegipärast aga ei küta Kaja ja Taavi võimalik suhe kaugeltki nii kuuma huvi kui Tema Enda tütre kunagine suhe Kristjan Rahuga. Ilmselt selle pärast, et Veskimäe meedia vahendusel kujunenud imago on surmigav. Isegi prillidest lahtisaamine pole seda seksikamaks muutnud. Rahust aga ei tea lai publik üldjuhul isegi seda, kuidas ta välja näeb. Aga tahaks teada!

Mis ma oskan soovitada? Äripäev on Rahuga korra väga šefi intervjuu teinud (lingi leiate siit; loe ka siit). Kollastel väljaannetel soovitan ma aga selle mehe esikaanele tirida ja rääkima saada, kuidas neil Kajaga oli ja miks nad lahku läksid.

No comments:

Post a Comment