Wednesday, September 28, 2011

Debiilikud murdsid Õhtulehte

Oi, Jürgen Ligi on vastupandamatu! See on nii armas, kui minister poliitilisi performansse korraldades oma inimlikku poolt näitab. Õhtulehe trükikotta murdsid sisse debiilikud, teatas Ligi. Noo, oleks võinud siiski täpsem olla: ega siis trükikojas lehte kirjutada, öelnud ikka otse, et seal töötavad debiilikud.

Õhtulehel ei liigu sellise leebe eneseväljenduse puhul muidugi mitte üks närv, sest eks ole kuuldud hullematki. Küllap mäletate surematuks teleklassikaks saanud Peeter Oja etteastet „Kolmeraudses“, kus minu lemmikhumorist nimetas Õhtulehe peatoimetajat Väino Koorbergi limukaks, molluskiks ja sitajunniks (loe siit, siit ja siit).

Ent Ligi on kuumade sõnavõttudega esinenud varemgi: see oli ainult kaks aastat tagasi, kui ta sõimas Kalle Muulit nakatunud raipeks ja soovitas tal ennast põlema panna. Tookord leidis Ligi kodupartei Reformierakond, et Ligi performanss oli kunstiliselt nauditav, mis on kahtlemata tõsi. Sõimul ei puudu oma esteetiline mõõde ning seda mõistetakse Õhtulehes hästi, kuigi sõimuprofessionaal Lotilat nad kahjuks enam ei avalda (loe ka siit, siit ja siit).

1 comment:

  1. paraku on õhtulehe taktika olnud kaua selline,et lehe professionaalne tase/tagaõu on hoitud meelega räämas - umbes nagu Hillar Kohvi juures. Seda selleks, et kui keegi lehega kokkupuutunutest teeb puuduva heakorra asjus märkuse, on hea võimalus üritada ütlejal hambaid välja lüüa. Endine lehe peatoimetaja, kes ka praegu ametis, on öelnud, et kahjuks pole õL intelligentne tabloid nagu UKs mõni leidub

    ReplyDelete