Wednesday, September 21, 2011

Sõjameeste orgiad

Kui üks väljaanne Kirsbergi kirja juba ära avaldas, ega siis teistelgi enam midagi üle jäänud. Esimene olla ei tahtnud keegi, kuigi kõik sellest juba ammu teadsid. Uudist iseenesest ei ole: mereväes käib hirmus prassimine ja joomine, alluvad on idioodid ja ülemused on värdjad, ja muud lahendust ei ole, kui kogu see kamp laiali peksta.

Noh, sama võib kirjutada maaväe või üldse mis tahes väe kohta, ja seda mitte ainult meil, vaid põhimõtteliselt mis tahes riigis. Suures joones võib täitsa tõsi olla, nii see sõjameeste elu käib. Kui parasjagu pauku teha ei lubata, siis polegi lihtsalt muud teha kui tina panna. Naistega on lood kehvad, nii et kui mõni naine silmapiirile sattub, siis loomulikult hakatakse „lunima“.

Loomulikult ei meeldi ülemustele targad alluvad, sest siis ei kuula nad nii hästi sõna, aga sõnakuulamisel peaks süsteem ju iseenesest püsti püsima. See, et molutamise eest paguneid juurde antakse, on kah täitsa normaalne, sest molutada peab sõjamees oskama, muidu läheb ta lahingut oodates lihtsalt lolliks. Ülemused joovad koos alluvatega? Noh, vanglates on ju samamoodi. Kõik kirjeldatu kuulub kinniste süsteemide juurde. Klassikalisest sümptomaatikast puudus vaid homoseksuaalsete stseenide kirjeldus ja üksteise piinamine.

4 comments:

  1. Mahvalda, ära aja pada! See mis on tavapärane meie riigikaitsetuse mustas augus, Eesti Vabariigi mereväes, on täielikult välistatud tsiviliseeritud riikide kaitsejõududes. USA mereväe laevades ei tohi üldse alkoholi leiduda. Kui USA kaitsejõududes tuleks ette alkoholi tarbimist teenistuskohuste täitmise ajal, siis järgneb sellele väga karm karistus. Tasub ka Pealtvaatajat vaadeta, siis selgub miks ma kunagi nõu küsisin ajakirjaniku leidmiseks.

    ReplyDelete
  2. ""sest molutada peab sõjamees oskama, muidu läheb ta lahingut oodates lihtsalt lolliks.""
    Ehk nagu ütleb Steven Seagal- surma ootamine on surmast endast kordades hullem.

    ReplyDelete
  3. See on tore, kui Te USA sõjaväe peale nii kindel olete. Ainult ühest ma ei saa aru - kui moraal on nii kõrge ja kord kõva, kuidas siis oli võimalik näiteks Abu Ghraib? Teiseks: Kirsbergi tänane lugu Delfis tõendab, et ta näeb Eesti riiki täpselt samamoodi nagu mereväge. Põhimõttelist vahet ei ole, toon ja mentaalsus on üks. Mis sellest järeldub? Vaevalt küll kogu tõde Eesti riigi ja ta mereväe kohta.

    ReplyDelete
  4. Seaduste- ja eetikarikkumistele Abu Ghraiibis järgnesid rasked karistused. Naiskindrali karjäär ja teenistus, kes oli kaudselt vastutav, lõppes kohe kui juurdlus oli toimunud. Ükski riik ega kaitsevägi ei saa ka kõige parema treeninguga kõiki inimesi perfektseks muuta, küll aga saab selle eest hoolitseda, et värdjatel pikka iga kaitseväe teenistuses ei ole. Näib, et Eesti Mereväes ongi värdjad võimul.

    ReplyDelete