Tuesday, September 20, 2011

Limukad ja lambad

Parlament on muutunud üldrahvaliku sõimu objektiks samamoodi nagu Tallinna linnavalitsus. „Toompea limukatest“ midagi muud ei kuule, kui et jälle nende palk tõuseb, aga tööd nad seal ju ei tee, niisama vahivad ringi ja teevad aega parajaks, ajaviiteks sülitavad üksteisele supi sisse (loe siit).

Ja mis neil seal teha ongi, seadused on ju suurelt jaolt kõik valmis, ühe-teise kallal nakitsetakse, aga põhimõtteliselt tullakse kokku ainult selleks, et nupule vajutada – nii, nagu on kokku lepitud. Isegi Euroopa võlakriisi ei saanud arutama koguneda, sest oli vaja puhata, mis sest, et ametlikult ju „limukad“ üleüldse ei puhka.

Jah, riigikogu maine on madal, aga ega ta mõnitamisega paremaks ei lähe. Milleks muuks kui mõnitamiseks saab pidada seda, kui netiportaalides kutsutakse inimesi „arutlema“ selle üle, kas ikka riigikogulase palk peaks tõusma või tuleks selle raha eest hoopis mõne päästekomando sulgemine ära hoida. „Limukad“ vastavad selle peale täpselt samamoodi nagu Tallinna TV paksud, et ühelt eelarverealt teisele raha üle tõsta ei saa, ja üleüldse, niisugune küsimusepüstitus on vildakas.

Mis on ühelt poolt justkui õige, aga teiselt poolt sulaselge jama, sest nii linnavalitsuse kui ka riigikogu ülesanne on eelarvet mõistusega teha. Ent kui igasugune arutelu algab ebakonstruktiivsest paikapanemisest, et mitte öelda tatipritsimisest, siis pole lootagi, et limukad „rahva häält“ kuulda tahaksid ja mõistuse pähe võtaksid. Lõpuks on limukatel mainest lihtsalt sügavalt savi, röökigu „rahvas“ kas või hääl kähedaks. Kodusõda nagu Kreekas meil juba oodata ei ole, eestlane on selle koha pealt lammas mis lammas (loe siit).

1 comment:

  1. Mr Loba-Loba Liiga harva satun siia ja kiidan blogerit järjepidevate postituste eest! Kui vaatasin posti Ansip istus Postimehele pähe, siis sealt saab aru, et Kopli positsioon on nõrgenemas. Kas sellest on kuskil täpsemalt, või saaks bloger selelst lähem,alt kirjutada? Ja huvitav, kas Reinapit peetakse rohkemaks kui üsnagi alalhoidlikuks administraatoriks (peatoimetaja peaks ikka olema ju eestvedaja ja visonäär) Oleksin tänulik. Ja muide, nagu ma kuulnud olen, Muuli ikka päris kinga ei saanud, pigem oli tegu vastastiku kokkuleppena, aga täpsemalt siinjuures ei taha kirjutada

    ReplyDelete