Friday, September 16, 2011

Hullumaja otsib direktorit

Mulle meeldib, et Euroopa ja euro kriisist räägitakse meditsiini terminites, sest probleem ongi psühhiaatriline, mitte majanduslik. Ainult nüüd on see hull (Euroopa) nii hulluks läinud, et hullusärk (euro) enam ei aita.

Pajula näeb kahte võimalust: hull rahuneb ise tasapisi maha või siis tõmbab särgi puruks. Ainult et siis lükkab see hull ilmselt maakera uppi, sest kui juba särgist jagu sai, siis õnnestub küll vaevalt kellelgi teda enam voodi külge kinni siduda.

Teine võimalus oleks sellele hullumajale tegus direktor leida, luua rahandusministeerium ja tekitada ühtne juhtimine. Seda arvab Eesti meedias palavalt kummardatud Neivelt, aga ka globaalsed spekulandid Soros ja Buffet, kes on meile samuti suured autoriteedid.

Hea mõte jah, aga elu näitab paraku, et kui juba hullumajaga tegu, siis on selle direktor kah enamasti hull. Või kui ka alguses ei ole, siis pärast läheb, kindlasti läheb. Kujutage näiteks ette, et meie anname suurest kaastundest ilma ouzota jäänud kreeklaste vastu oma Jürgen Ligi Euroopale, et ta maailma ära päästaks, aga paari aasta lendab Ligi üle käopesa. Säh sulle siis kooki moosiga.

No comments:

Post a Comment