Thursday, September 29, 2011

Ilvese kaks palet

Alles hiljaaegu võis lugeda, et president ei ole oma palga tõstmisega nõus. Missugune õilis vastukaal ahnetele riigikogulastele, kes oma vääramatule palgatõusele kätt ette panna ei suuda! Ekspressist ilmneb, et asjal on teine pool: „eraelu“ kaitsmise sildi all püüab Ilves kätte saada kompensatsiooni kasutamata puhkuste eest.

Küllap teatab Kadriorg, et riigipea on riigipea 365 päeva aastas ja 24 tundi ööpäevas, mis on muidugi tõsi. Ilves on tõeline riigimees, et ta kord aastas kuuks ajaks Vahemere äärde varbaid kastma ei põruta. Ja arvatavasti ei ole puhkusekompensatsiooni väljavõtmises midagi ebaseaduslikku. Ent kui see nii on, siis ei peaks ju olema tegemist suure saladusega.

Teiseks, kindlasti ei peaks riigipea tööaega suhtuma nagu tavalise kontoriroti omasse, kes büroos tagumikutunde teeb. Küllap võib ta paberitega töötada ka autos, näiteks Ärmalt Kadriorgu sõites. Ajakirjandust on siiski suhteliselt vähe huvitanud, millal Ilves Ärmalt Kadriorgu saabub ja millal sealt jälle kodutallu sõidab. Esmaspäeva hommikuks Kadriorgu kohtumisi tavaliselt siiski ei määrata, sest siis Ilvest veel kohal ei ole.

Kolmandaks osalemine meelelahutusliku sisuga üritustel, mis võivad langeda ka nn tööajale. Ma ei räägi kontsertidest või muust sellisest, aga heaks näiteks sobib eelmisel aastal tehtud väljasõit Soomaale, mis toimus esmaspäeval – üldiselt peetakse seda tööpäevaks. Missuguseid riiklikult tähtsaid ülesandeid Ilves seal täitis, jäi avalikkusele teadmata (loe siit).

No comments:

Post a Comment