Tuesday, September 27, 2011

Eesti tõmbab Kreekal naha üle kõrvade

Tundmatust palunud allikate väitel kavatseb Eesti Kreekale suurelt rehepappi teha ning anda neile korstnasse kirjutamiseks valeraha. Päris raha on Eestil endalgi vähe, pole mõtet seda viimast ärapõletamiseks anda.

Isegi Ansip saab täitsa ilma taeva abita aru, et mis soe suus, see soe p...s – ei näe meie seda kreeklastele antavat „garantiid“ enam eluilmaski. Aga Euroopa sunnib meid halva mängu juurde head nägu tegema ja Brüssel ei mõistaks meid, kui me „garantiid“ ei anna. Ent kuna see raha läheb niikui korstnasse, siis pole ju vahet, kas ära põleb päris või valeraha.

Niisiis on praegu küsimus eelkõige selles, kuidas kreeklaste valeraha saata nii, et Brüssel sellest aru ei saaks. Selleks kogunebki täna riigikogu, et tehnilised küsimused lahendada. (Loe ka siit ja siit .)

1 comment:

  1. Niipea kui mulle hakkas koitma, et EFSF luuakse Luxemburgis (omamoodi Euroopa Liidu ofka-piirkonnas) eraõigusliku äriühinguna (mille omanikud on euroala liikmesriigid), sai mulle selgeks, et eestlased (jt euroala riigid) on nõuks võtnud garantiide asjus rehepappi teha. Sellel hetkel kui Kreeka vms pankrotistub, on ka Eesti rahvusvahelises mõistes maksejõuetu (ise ju eurosid juurde ei trüki, rahvalt ka ei ole midagi võtta). Ja mis on tulemuseks? Paremal juhul, kui Eesti ei suuda teostada sissemakseid Luxemburgi aktsiaseltsi aktsiakapitali, siis jääb ta ilma oma osalusest aktsiaseltsis. Halvemal juhul esitab Luxemburgi eraõiguslik juriidiline isik nõude suveräänse riigi - EW - vastu, too saadab aktsiaseltsi pikalt ning mis jääb tollel aktsiaseltsil üle? Minna EW vastu kohtusse? Kuhu? Eesti Vabariigi kohtusse? Luxemburgi kohtusse? Saavutavad aastate jooksul kusagil mingi kohtuvõidu? Kuidas nad seda ellu viima hakkavad? Eesti kohtutäiturite kaudu? Või NATO tankide abil? Nii või teisiti utoopiline ettevõtmine.

    ReplyDelete