Friday, July 22, 2011

Euronakkus sularahaga ei levi

Jürgen Ligil on tuline õigus: peaprobleem ei ole enam mitte Kreeka, vaid paanika laienemine ja nakkuse levimine. Minu kliiniku ukse taga on pikad järjekorrad: kes soovib ennast nakkuse vastu vaktsineerida, kes küsib, mida ta ise haigestumise vältimiseks ära teha saab. Siin vastused korduma kippuvatele küsimustele.

Kas nakkus levib ka poes sularahaga makstes? - Ei, ei levi. Aga sellegipoolest on kasulik poest tulles käsi pesta. Eestis on nimelt liikvel paeluss, mis võib põhjustada veelgi vastikumaid sümptomeid kui eurokatk ja -koolera. Euronakkuse vältimiseks siiski kätepesemisest ei piisa, südametunnistus tuleb ka puhtaks pesta.

Kui euronakkuse vastane vaktsiin on tõhus ning kui palju see maksab? - On tõhus, aga maksab väga palju. Mõistuse manustamine tagumiku kaudu ei saa ometi odav olla.

Kas ma pooldan Kreekale raha andmist? - Võib-olla pole selle joodikuga tõesti midagi muud teha kui surnuks joota. Elulooma enam niikuinii ei saa. Meedikuna soovitaksin pika piina asemel siiski halastussurma. Pealegi, Euroopa finantstarkpead pole vist platseebost midagi kuulnud. Kindlasti pole mõtet kreeklastele päris raha anda. Kui üldse, siis ainult mänguraha.

Mis eurost saab? - Mis tast ikka saab. Enne kui tänased penskarid eurohindadest aru saama hakkavad, tuleb neil taas ümber harjuda. Ei mina tea, kas D-marga või tšervoonetsiga, aga välistatud ei ole ka mingid kohalikud tugrikud või täieline naturaalmajandus.

3 comments:

  1. Elagu Mahvalda! Elagu, elagu, elagu!
    Jüri Toomepuu

    ReplyDelete
  2. Teil veab, härra Toomepuu, et ei pea eurodega jamama. Dollar vist nii haige ei ole.

    ReplyDelete
  3. ""finantstarkpead"
    Oleks sobinud ka finantspeded.

    ReplyDelete