Saturday, July 9, 2011

Ilves istus päise päeva ajal puu otsas

Tallinna elaniku Elina Liivaku kohkumus oli määratu, kui lapsed koduaias ilvest puu otsas istumas märkasid. „Mine tea, äkki oli kellegi rõdult putku pannud, igatahes loomaaiast ta pärit ei olnud,“ ütles naine Õhtulehele.

Perekond Liivak helistas kohemaid päästekeskusse ja päästjad tulid ruttu, aga ütlesid, et nemad ei saa midagi teha. „Meie ei saa ilveseid puu otsast alla tuua ilma Kadrioru korralduseta,“ laiutasid päästjad käsi. „Me ei oska öelda isegi seda, kas tegemist on isa- või emailvesega. Enamasti ronib puu otsa siiski emailves, sest ta ei taha oma porgandivõrseid kellegagi jagada.“

Tundmatust palunud allikate sõnul ronib viimasel ajal sageli puu otsa ka isailves. Seda olevat isailvesele soovitanud pii-err-asjatundjad, sest sel viisil on kerge uudiskünnist ületada. Pealegi olevat puu otsas hea rahulik olla, eriti emailvese eest salaja.

Liivakute perele olid ilveste uued kombed siiski ebameeldivaks üllatuseks. Neid pahandab eelkõige Kadrioru suutmatus ilveste ringikondamisele piiri panna. „Ma lubaksid ilveseid küll oma aeda puu otsa istuma,“ ütles pereisa, „aga siis võiks ikka enne sellisest soovist teada anda. Muidu lapsed kardavad.“

Lõpuks otsustas ilves ise ära minna. Ta läks 32. keskkooli platsile ja sealt edasi Sõbrakese lasteaia juurde. Päästjad lonkisid tal nõutult sabas, kuni ära väsisid.

No comments:

Post a Comment