Monday, July 4, 2011

EPL andis poliithoiatuse

Nagu Postimeest on ikka peetud ja peetakse Reformi leheks, peeti Päevalehte Isamaa leheks. Pärast Isamaa irlistumist paistis see ehk pisut vähem silma, aga ära see kuvand ei kadunud. Pärast Manitskist lahtisaamist hakkavad, paistab, puhuma uued tuuled (loe ka siit ja siit).

„...toimetus on ennast juba seadnud uuele vaole, et keskenduda üha tähelepanelikumalt elule, mis meie ümber voolab ja pulbitseb,“ kirjutab Toomet uues, autori nimega juhtkirjas (nojah, lugejad ei saa ju tavaliselt aru, mis „tikkel“ see juhtkiri üldse on, sest tal pole autori nime juures, nii et samm lugejale lähemale).

„Pean silmas eelkõige meid kõiki puudutavaid igapäevategemisi ja ühtlasi ka seda, mida me näeme, kuid ei saa muuta,“ jätkab Toomet. „Või õigemini, saame muuta, kuid vaid siis, kui anname valimistel oma hääle. Eesti Päevaleht tahab turvata teie otsust ja tagada selle õiglase ja õige kasutamise.“

Nii et EPL valib uue poliitilise suuna, mis erineb endisest. Mis kuju see poliitilise valiku turvamine tegelikkuses võtab, saab peagi näha. Esialgu on mõnevõrra segane, mis parteiga EPL siis lähemad suhted loob. Prioriteetide loetelu viitaks justkui enim Keskile, mis pole aga tõenäoline. „Lugejate poolel“ ja „lugejatega koos“ on aga täitsa svenssonipanga moodi, nii et pagan seda teab.

Feissbukis muiatakse, et igatahes välise kuju poolest on EPL-il lootust peagi muutuda Eesti esimeseks A4-ajaleheks.

No comments:

Post a Comment