Sunday, July 3, 2011

Aaviksoo tegi Jänest

Ei tea, mis ministritele küll sisse on läinud – nimelt seal, kus neid kõige vähem näha ja kuulda tahetakse, on nad platsis ja hakkavad mingit arusaamatut iba ajama. Eelmise laulupeo rikkus mäletatavasti tollane kultuuriminister Jänes, kes enne finaali pukki trügis ja erutatult piiksuma hakkas (loe ka siit).

Seekord oli siis just „Põhjamaa“ lauldud ja emotsioon laes, kui äkki hakkas piiksuma haridusminister Aaviksoo. Just nimelt piiksuma. „Mis maa see on,“ küsis ta ebaloomulikult peenikesel häälel mitu korda, kuigi tal on muidu täitsa normaalne hääl ka olemas.

Rahvas muigas ja hakkas juttu ajama. Viisakad inimesed, peomeeleolus pealegi, ei hakka ju välja vilistama. Aga peo loomulik rütm oli järjekordselt rikutud.

Nojah, põhimõtteliselt oleks ju Lang võinud Jänest teha, sest praegu on tema kultuuriminister, aga temal ilmselt ei tule see peenike hääl nii hästi välja. Aaviksoo küll vaevalt Jänest teadlikult parodeeris. Ilmselt on kuumusest lihtsalt peast segi läinud.

1 comment:

  1. Vana THI tegi ka porgandihäält, lugu olemas isegi juutuubis. Ilmselt on väga tähtsatel puhkudel selline väljendusviis in.

    ReplyDelete