Monday, September 12, 2011

Meil läheb väga hästi

Peaminister Ansipil on õigus: Eestil läheb väga hästi, sest väga paljudel maailma riikidel läheb tunduvalt halvemini.

Kuigi isegi soomlased teavad, kuidas Eesti lapsed näljaga puulehti söövad, ei ole meie olukord ometi võrreldav Somaaliaga, kus on pika põua tõttu ametlikult näljahäda välja kuulutatud ning iga päev sureb nälga sadu inimesi. Peaministri optimismi kinnitab Tervise Arengu Instituut, kelle teatel on hiljuti nii Eesti kui muu maailma meedias hiljuti levinud uudis nälgivatest Eestimaa lastest eksitava väärtõlgenduse tulemus.

Meil läheb palju paremini kui Lätis, kus poliitikat teevad oligarhid ning seda suunavad Vene poliittehnoloogid. Meil ei saa midagi säärast juhtuda, sest oligarhe ei ole ja Vene raha liikumise Eesti poliitikasse tõkestab kapo. Mäletatavasti sulas üks kolmandik vene raha ära ja kahele kolmandikule pani kapo efektiivselt käe ette.

Kreeklastest läheb meil ka palju paremini, sest keegi ei märatse ega laamenda tänavail. Eestlased kannatasid kõik kärped vaikides ära ja on valmis kreeklaste muretu elu edaspidi omast taskust kinni maksma. Ka ei saa meil juhtuda midagi säärast nagu Inglismaal, sest meil lihtsalt ei ole selliseid inimesi, kes midagi säärast teeksid. Samamoodi on meil välistatud terrorirünnakud, sest meie sõdurid mitte ei pea Afganistanis sõda, vaid ehitavad koolimaju ja jagavad lastele kommi.

No comments:

Post a Comment