Monday, September 12, 2011

Miks Ligi ja Tarand ei saanud

Ekspress on tulnud välja imelise teooriaga: Ligi ei saanud Eesti Panga presidendiks selle pärast, et tema sugulane Indrek Tarand kandideeris Ilvese vastu presidendivalimistel (Männik olevat Ilvese lehma lellepoeg). Tegelikult kardeti hoopis, et Ligis lööb aktiivsest poliitikast lahkumisega välja luuletaja (loe ka siit ja siit).

Luulegeen on Ligide perekonnas kõvasti sees. Jürgen Ligi õde Katre Ligi on avaldanud mitu luuleraamatut, milles leidub täitsa häid, teenimatult vähe tähelepanu saanud tekste. Iseseisva mõtlemisega ja tugeva loomuga naisena pole Katre Ligi kunagi ekspluateerinud oma mehe perekonnanime, küllap selle pärast, et Runnel on temast luuletajana siiski kordades tuntum.

Nojah, ja Tarandiga sama lugu. Indreku ja Kaarli ema Mari teatavasti on Juhan Viidingu õde. Ei saa mingil juhul presidendiks lasta inimest, kelle suguvõsas on geenius, hapra loomu ja saatusega looja. Niisugusest ei tea iial ette, mis ta seal Kadriorus tegema hakkab. Ilvesele seevastu ülearust loovust ette heita ei saa. Eestile see praegu sobib (loe siit).

Arvestades, et Tarand ja Ligi on ka omavahel sugulased (tõsi, mitte eriti lähedalt), siis ongi kõik selge.

1 comment:

  1. ligi on indrek tarandi vanatädi tütrepoeg

    ReplyDelete