Thursday, June 17, 2010

Rahnu koht on trellide taga

Eestis tohib naisi nii osta kui ka müüa, inimkaubandus on täiesti ok, orjastamine on lubatud. Kõik see, mille eest tsiviliseeritud maailmas pikaks ajaks vangi pannakse, on meil aktsepteeritud. Seda sõnumit rõhutab veel kord Kristjan Rahnu eilne kohtuotsus.

See oli täiesti tülgastav, kui lolli juttu Rahnu kohtus rääkis (loe ka siit). Rääkis musta valgeks, ei kahetsenud mitte midagi, tagatipuks on tema süü tõendatud - ja teda ei pandagi vangi! Rein Lang, kas sellist kohtusüsteemi me tahtsimegi? Kas see ongi õigusruum, milles on võimalik ennast turvaliselt tunda? Selle sportlasemõistusega küünilise kupeldaja ja valetaja koht on türmis, maksimaalse 12 aastat oleks pidanud talle andma. Ja nüüd ta astub ta, käed taskus, lihtsalt minema, rind uhkusest kummis veel pealegi.

Tõepoolest, Rein Lang võiks peeglisse vaadata ja küsida, kas mina, parajalt paks mees parimais aastais, ei raiska viimaks oma justiitsministrikarjääri rumaluste peale. Kellel on vaja seda ajakirjanduse seadust, sellal kui naisi sunnitakse end müüma ja selle eest ei pandagi vangi! Mis kuradi õigusriik see on, kui seksuaalselt ärakasutatud naisi ei käsitleta isegi mitte ohvrina, rääkimata neid orjastanud kurjategijate karistamisest.

Rein Lang võiks läbi lugeda kõik Kadri Ibruse kirjutatud lood (eriti see ja see), need endale pähe õppida ja taibata, et on oma aja justiitsministrina raisanud mõttetu jama peale, tähtsad asjad on aga tegemata.

No comments:

Post a Comment