Tuesday, June 15, 2010

Jube odav, raisk, et lihtsalt peab ostma

Kohtuliku uurimise käigus ajakirjandusse lekitatud materjale on alati väga huvitav lugeda. Eriti põnev on lugeda pealtkuulatud kõnede üleskirjutusi, mis jäävad hästi meelde ja vajutavad pealtkuulatud isiku mainele pitseri igaveseks.

Tänases Äripäevas on lugeda Toomas Tooli telefonikõned, milles iga „kurat“ ja „raisk“ on mõnuga kirja pandud. Mõjus võte aktsentide lisamiseks on „vä“ järjekindel kasutamine, iga noh'i ja mhmh'i kirjapanemine, kõnekeelsuse igatine rõhutamine.

„See on ainult allamäge raisk, nii nagu börsigraafik on, nii ta jätkub, raisk, kui ainult ei muutu turul mingi sentiment, kurat, et kõigile tundub, et see on jube odav, raisk, et lihtsalt peab ostma, ükskõik, mis nad teevad, raisk.“ - Armas, kas pole? Ma kujutan Tooli ja tema äriajamise viisi nüüd kohe palju paremini ette ja olen päris kindel, et need „sorgus vuntsidega vennad“ (Luitsalu ja Tomingas) said ikka suurelt mööda pükse.

Kilgi soovi füüri lasta tuletasin ma eile juba meelde, aga väga kuumad olid näiteks ka Juhan Partsi naise Daisy Taugi kõned Aivo Pärnale: „Ära ise kellelegi midagi anna“, Pärna “sõber on väga tugeva sihiku all” ja et talle on riigiprokuratuurist "saba taha pandud". Arvati, et kõnealune sõber on Villu Reiljan, kes mäletatavasti koos Pärnaga hiljuti riigikohtus süüdi mõisteti. Ekspressi omad kuulati üle, aga infolekke allikas jäi teadmata ja Rein Lang läks väga närviliseks. Kas juttu ikka oli Reiljanist, jäigi mõnevõrra segaseks (EE).

Surematute tsitaatide hulka kuulub kahtlemata ka Ivo Parbuse „Piret, politsei tuleb läbi otsima! Vii raha kohe korterist ära! Ülevalt sealt peidupaigast ja sahtlist samamoodi. Vii kohe ära!” (EE) Üldiselt, iga suvaline kirjatsura toimikutele muidugi ligi ei pääse. Enim pealtkuulatud kõnede üleskirjutusi ongi avaldanud Ekspress.

No comments:

Post a Comment