Tuesday, June 8, 2010

Edith K-st palju ägedam on Piret P.

Kõik mõnitavad lollusega kuulsaks saanud Edith K-d, aga palju naljakam on minu arust siiski Piret Perdi magistritöö (magistri-, mitte bakalaureusetöö!) Evelin Ilvesest, mis kannab pealkirja „Eesti Vabariigi presidendi abikaasa Evelin Ilvese kuvandi analüüs soo aspektist“ (PM).

Noh, kui sellise jura eest (juba teemapüstitusena) antakse magister, siis võib Edithile (loe siit) bakalaureuse anda südamerahus.

Aga nali seisab tegelikult mujal. Piret Pert töötab nimelt presidendi kantseleis avalike suhete juhi kt-na. Saab ta jee Evelinist midagi kriitilist kirjutada! Selline teemapüstitus on ju pesuehtne pugemine, kui pehmelt väljenduda.

Muide, selle Perdi võttis Ilves endale koduparteist, sotside pressinõuniku kohalt.

8 comments:

  1. Täiskäik edasi, kõrgharidus!

    ReplyDelete
  2. See teine Ilvese-teema, «Presidendiproua Evelin Ilvese kuvandi muutumine ajakirja Kroonika näitel» on ka tore:
    "Kalviku sõnul pakkuski kõige rohkem pinget, et ta leidis põneva ­uurimisteema. Kõige olulisem sellise mahuka uurimistöö läbiviimisel on see, et endal silm säraks!Ja et silm säraks ka siis, kui juba neljandat ööd järjest kell 3 öösel kirjutamise lõpetad.
    Kalvik luges läbi kõik meelelahutusajakirja Kroonika artiklid, mis Evelin Ilvesest alates 2006. aastast kirjutatud. Ta tõdes, et uuritud artiklite seas oli palju huvitavat lugemisvara."
    Armas.

    ReplyDelete
  3. Noh. Kui pidada meediauuringuid tervikuna aktseptaabliks uurimisvaldkonnaks, siis ei ole sel teemal häda mitte midagi. Annaks kirjutada küll. Mis muidugi ei välista seda, et konkreetne töö ise võib (kuid ei pruugi) täielik kamarajura olla.

    ReplyDelete
  4. Ma täpsustan veel. On ju selge, et meie nn esimesest leedist on kohalikus meedias kirjutatud tohutu palju ning kaunis emotsionaalsel viisil - sellest piisab kaasuseks, mille näitel võiks seletada mingeid olulisi meediafenomene. See, et inimene on töö jaoks läbi lugenud ohtralt Kroonikaid, ei muuda tööd väärtusetuks, kui ta on juhtumisi läbi lugenud ka ohtralt muud kraami. Muidugi ei ütle miski, et kõnealusel juhul asi nii on. Aga pelgalt teema alusel ei tasu tööd hukka mõista, eriti arvestades, et tõenäoliselt toob Postimehe uudis esile ainult ja ainult kõige sensatsioonilisemad aspektid.

    ReplyDelete
  5. minu arust on see väga hea teema. ma näen probleemi ainult selles, et kroonikast üksi on kuvandi magistritasemel lahkamiseks vähe. seal võiks olla ka õhtuleht ja näiteks postimees. kroonika on kohutavalt ühekülgne ja räägibki ainult inimeste välimusest ja pereelust. seega ei pruugi olla järeldus, et presidendiproua kuvandist suure osa moodustab välimus, tõele vastata. teiste lehtede järgi võib ta näiteks tervisefriigiks osutuda.

    ReplyDelete
  6. Ma nõustun poliitiliselt korrektse printsessi ja lastejuttudega.

    ReplyDelete
  7. Kuulsa "Martin Luther Kingiga" oleme kõik refereeringute kaudu juba piisavalt tuttavad, aga oled Sa "palju naljakamat" Perdi tööd enne selle ületõrvamist ka lugema vaevunud? Kui ei, siis on küll väga inetu seda ainult pealkirja alusel mustata.

    ReplyDelete
  8. Ta oleks võinud lisaks ka Evelin (aka "Evka" ) lugude netikommentaaride põhjalt täiendavat analüüsi teha. Oleks hoopis mitmekülgsem ja mahlakam saanud.

    ReplyDelete