Tuesday, June 22, 2010

Hakake oma s...a eest hoolt kandma

Jaaniöö ja -päeva puhul soovitan teha tutvust eksistentsiaalsete küsimustega ning mõelda järele, kuidas elab inimene maa peal ja taeva all. Vatla mõisas äsja lõppenud ökokogukondade kokkutuleku peaesineja Nara Petroviči sõnum võiks vapustada maailma oma lihtsuse ja otsekohesusega:

„Esmalt peaksid inimesed hakkama oma sita eest hoolt kandma. Otseses mõttes! Nad peaksid lõpetama vette sittumise! Sitt kuulub mulda! Ja kehal on vaja soolestikku tühjendada kükkisasendis. See on esimene ja peamine muudatus inimkonna jaoks. /---/ Kui sa ei suuda lubada muudatust isegi kõige elementaarsema, füsioloogilise saaste osas, mida sa põhjustad iseendale ja oma keskkonnale istudes veeklosetis, kuidas sa võid siis loota, et lubad muudatust kõikides neis keerulistes valdkondades, millest sa nii innukalt räägid?! Fekoloogia on ökoloogia alus!“ (Bioneer)

Kükkasendi kohta ei mõista ma midagi arvata, aga muidu on jutul mõte sees. Kui sa tead, mis sinu seest välja tuleb, siis hakkad ehk ka järele mõtlema, mida endale sisse ajad. Kui hakkad tähele panema, mida sööd, võib tekkida ruumi muudegi oluliste arusaamiste jaoks.

No comments:

Post a Comment