Wednesday, June 30, 2010

Kanepi närvid kui rahvuslik aare

Isegi kõik jalka pärast teleka ühe kanali ette kleepunud ärkasid korraks oma uimast, kui Kaia Kanepi Wimbledonis veerandfinaali pääses. Koguni ETV ajas jalad kõhu alt välja ja kandis mängu üle. Kanepi mängis paraku oma šansid maha ja nüüd igaüks möliseb: närvid.

Kõik teavad täpselt, mis Kaial viga on. Kaia on ju naisterahvas! Ega tema ei vajagi enda kõrvale treenerit, sest mängida ta ju põhimõtteliselt oskab, tal on vaja hoopis hingelist toetajat, nõustajat või psühholoogi, kellel saaks särgi märjaks nutta ja kes vaataks, et Kaial tablett võtmata ei ununeks. Kaial on vaja rüppe, kuhu panna pea. Või parem veel - meest, kelle olemas- ja juuresolu naisterahva korras hoiaks. Igaüks on spetsialist ja teab täpselt, mis tal viga on. Puudus veel, et näiteks Sõõrumaa või Leius oleks viidanud PMS-ile, viimasele oletavale vahekorrale või täiskuule.

Meedikuna ma diagnoose nii kergesti ei loobiks. Klassikaline küsimus „Mis sul viga on“ ei eelda mitte ühesõnalist kiirvastust, vaid põhjalikku uurimist. Pikaajalistele kogemustele tuginedes võin aga kinnitada, et üldjuhul on meestel närvid palju viletsamad kui naistel. Ning mida rohkem mehed naise spetsiifilisemale poolele viitavad, seda kehvemad on lood nende endi soo-omaste kvaliteetidega.

No comments:

Post a Comment