Wednesday, June 30, 2010

Purjus lojus tõstis nafta hinda

Lõbus näide sellest, kuidas toimib börs ja maailma majandus: jõi maakler ennast silmini täis ja kukkus naftat kokku ostma. Jõi ja ostis, ostis ja jõi – kuni nafta hind tõusis kaheksa kuu kõrgeima tasemeni (PM).

Nii et eales ei tea, mis võib selle või teise hinnatõusu taga olla. Täitsa tõenäoliselt lihtsalt see, et mõni segane on londi umbe tõmmanud. Varem on ju ka ilmnenud, et üleilmse kriisi puhkedes vahtisid otsustajad ennastunustavalt pornot, selle asemel et operatiivselt pidurit tõmmata (vt siit).

Võib-olla tasuks Toomas Toolil ka kohtus väita, et ta oli purjus, kui käskis maakleril tema kartulid esimesena kaubastada, et turule lolli raha kokku korjama läinud sorgus vuntsidega vendi lohku tõmmata. Mis vahet seal lõpuks on, kelle taskusse see loll raha läheb.

2 comments:

  1. Hästi paned. Kesiganes sa ka poleks :D

    ReplyDelete
  2. Mis sul Tooli vastu on? Kui sa oleks asja rohkem uurinud, siis "märkaksid" ka seda, et Tool hakkas Arcot kokku ostma alles siis kui see oli 98% peale IPO't langenud. Selles olid süüdi ikka tolle aegne juhtkond, Luitsalu, Tomingas -- sorgus vuntsidega vennad :=)

    ReplyDelete