Friday, October 22, 2010

See asi tuleks kuradi lõpetada

Ma jumaldan lekitatud lintide üleskirjutusi. Need lindid, mis Ljadov „Pealtnägijasse“ viis (loe ÄP-st), on veelgi kuumemad kui Toomas Tooli ja Karoly Kirberi kõned (vt siit) või Suklese ja Libliku omavaheline sõim (vt siit). Ainult et kui Tool mõisteti esimeses astmes õigeks (usutavasti ka järgmistes), siis vastse palgamõrvalavastuse asjus läheb keegi ikka loodetavasti kinni.

Lugu on segane, aga esialgu paistab nii: Kiviõli kuningas Toomas Tamm tahtis oma võistleja Nikolai Reismani maad endale saada ja mehe enda vanglasse kõdunema jätta, mistarvis lavastas Reismani palgamõrva tellijaks ja ohvriks iseenda. Asjaga on seotud tuntud allilmategelased Imre Arakas ja Oleg Ljadov, kes leidsid jumal teab kust mingisuguse tolguse Enriko, kes pidi minema politseisse ja tegema „puhtsüdamliku ülestunnistuse“, et plaanis Tamme raha eest ära koksata, aga südametunnistas hakkas piinama.

Aga see Enriko osutus labiilikuks ja närvipuntraks, lõi vedelaks ja hakkas aina raha juurde pommima. Mispeale Tamm arvas, et s...a kah, tegelikult liiguvad asjad juba ilma selletagi tema soovitud suunas: 2008 sai Tamme Kiviõli Keemiatööstus erandkorras loa suurel hulgal põlevkivi kaevandada.

Keskkonnaminister oli siis ja on ka praegu reformierakondlane Jaanus Tamkivi, kes on seni ainult suvalist mula ajanud (Delfi). Aga sidemeid poliitikaga on siin hulganisti. Loodan, et kuradi ajakirjandus istub neil vendadel kuradi niikaua kukil raisk kuni Toompea tüübid raisk kõik kuradi ülesse tunnistavad.

4 comments:

  1. Ära vannu!
    Minule ongi jäänud meedia vahendusel mulje, et minister Tamkivi esindab ärimeeste huve.

    ReplyDelete
  2. Ega siis mina ei vannu! Need Tammed ja Ljadovid ja Arakad vannuvad. Ja üleüldse kõik, kelle kõnesid lindistatakse.

    ReplyDelete
  3. Kuid mis sa siis sellest Facebooki ettepanekust arvad?

    ReplyDelete
  4. Hästi arvan, aga ma ei tea veel, kuidas ma saan sellise nupu siia tekitada. Kui Sina tead, siis õpeta mind!

    ReplyDelete