Monday, October 25, 2010

Mehel nagu Assange ei ole eraelu

Hulgaliselt Afgnanistani ja Iraagi sõja saladokumente avalikustanud Wikileaksi asutaja Julian Assange astus CNN-i intervjuult minema, sest intervjueerija päris temalt mehele Rootsis esitatud vägistamissüüdistuse kohta (EE).

Milline pettumus. Esiteks, praeguse seisuga on Assange õigeks mõistetud. Teiseks, vägistamissüüdistus ei ole eraelu, ammugi mitte tema mastaabiga tegelase puhul. Kolmandaks, kui süüdistuse on fabritseerinud USA võimud, mis on loogiline ja tõenäoline, siis tulnuks nii öeldagi, mitte väita, et „eraelust“ kõnelemisega „saastatakse“ intervjuud.

Kõik, mida Assange'i kohta väidetakse, mõjutab Wikileaksi käekäiku, isegi siis, kui see on vale. Kui tema enese kohta peaks tõepoolest selguma midagi kompromiteerivat, on määritud ka tema üritus. Mehel nagu tema ei ole eraelu.

1 comment:

  1. Vaatasin seda intervjuud ja mulle just meeldis, et ta minema kõndis. Kas tema eraelu on avalik või mitte, siis seda otsustab ikkagi tema. Pigem oleks võinud ajakirjanik jääda taktitundeliseks (kavalks) ja leppinud uue intervjuu kokku eraelulistel teemadel rääkimiseks. St. teemad oleksid võinud olla lahus.
    Kuid Julian esineb/esines Larry Kingi šõus (CNN) täna.

    ReplyDelete