Friday, October 22, 2010

Välisminn lekib nagu katkine solgiämber

Lekitatud kirjavahetused meeldivad mulle sama palju kui lekitatud kõned. Kui seni on välisminister Paeti imago olnud nii igav, kui üldse olla saab, siis nüüd hakkab värvi juurde tulema.

Teenekal diplomaadil Clyde Kullil hakkas siinmail töö otsa saama ja Paet lõi talle uue ametikoha, kus teha poleks tulnud midagi, aga koht olnuks peen ja palka saanuks toredalt (EPL). Iseenesest ei midagi erilist, nii ta käib, aga Harri Tiido ja Mati Maasikas arvasid, et ilmselge sinekuur tuleb niikuinii välja, Brüssel ei saa asjast õigesti aru ja press hakkab tänitama, pärast jama rohkem kui vaja. Keegi välisministeeriumi omadest edastas kirjavahetuse Raimo Poomile selge eesmärgiga Paeti mainet enne valimisi mitmekesistada.

Muidugi ei ole see kõik kaugeltki nii lõbus nagu neil aegadel, kui välisminister oli Kristiina Ojuland ja kantsler Indrek Tarand, kes praegu koos Brüsselis mõnusasti aega viidavad. Tarandisse suhtub meedia, eriti mõned (pea)toimetajad väga soosivalt ning ta saab sõna väga erinevates küsimustes, Ojulandist pole eriti midagi kuulda.

3 comments:

  1. Urmas Paet on välisministrina (loe: välsimaailmale imago kujundajana) tõesti väga tuim ja emotsioonitu. Isegi naertamas on teda haruldane näha.

    ReplyDelete
  2. Mahvalda, kui tahad Kristiina Ojulandi mõtetega kursis olla, siis pead endale facebooki konto tegema.

    ReplyDelete
  3. Keegi kuskil kommentaariumis pani mehele tabava nime- beibifeiss (babyface).

    ReplyDelete