Thursday, October 7, 2010

Karzail on ilmselt deprekas

Ilvese „ajaloolisele“ visiidile Afganistani võeti kaasa Argo Ideon Postimehest ning keegi Maalehest – vaevalt küll Peeter Ernits, kes tegi hiljuti intervjuu Eesti riigikaitse enfant terrible'i Urmas Roosimäega (vt ka siit). Karzai ajakirjanikega suhtlema ei vaevanud, ilmselt oli tal parasjagu depressiivne faas.

Eestigi ajakirjandusest on nimelt läbi käinud, et Afganistani president Hamid Karzai (kes, nagu ÕL tabavalt märgib, poodaks laternaposti otsa niipea, kui jänkid selja keeravad), põeb maniakaal-depressiivset psühhoosi. Maniakaalses faasis käitub inimene nagu elektrijänes, depressiivses faasis aga nohistab nurgas ja ei võta üldse toru. Mõelda vaid, kui keeruline on USA-l sellise tüübiga asju ajada.

Ilvesega on selles mõttes ikka lihtsam: kui USA käsib, siis sõidab Afganistani ja räägib, mis vaja. Huvitav on neid jutte lugeda kümne-paarikümne aasta pärast, kui USA on nagu Venemaagi Afganistanis haledalt lüüa saanud ja asub ajalugu ümber kirjutama. Ümberkirjutus seisab ees ka Eestil, USA praegusel kuulekal liitlasel.

No comments:

Post a Comment