Friday, October 29, 2010

Ada Lundveri kombinee saladus

Andres Laasik kurdab EPL-is, et Lea Arme ei ole suutnud Ada Lundveri elulooraamatus lahti muukida kuulsat riietumisstseeni filmist „Mis juhtus Andres Lapeteusega“. Selles 1966. aasta filmis mõjub see tõepoolest täiesti uskumatult.

Ent kas selle ühe stseeni lahtimuukimine avab kogu tõe Ada Lundverist, keda ma viimastel aastatel oleme näinud peamiselt Õhtulehe veergudel nutmas selle pärast, et Urmas Ott on surnud? Rääkimas, mitu korda ta Otti on unes näinud ning mis lilli see talle kujutlusis toonud? Need lood mõjuvad üksiku vana naise ärakasutamisena leheruumi täitmise eesmärgil. Kummatigi ei mõjunud säärasena Oti enese küsimused Carte blanche'i saates, kus Lundver tunnistas, et kaotas süütuse 26-aastaselt ning on teinud kolm aborti.

Lundveri saatus meedias on olnud tänamatu suuresti tema enese jutukuse tõttu, seetõttu võiks ehk filmi-Lundverit ja Õhtulehe-Lundverit lahus hoida, kuigi kombinee saladus huvitab võrdselt mõlemaid, ainult et eri aspektidest.

Kahjuks tuleb Youtube'ist Ada Lundveri nimega otsides välja ainult Adam Lambert. Küll aega leidub Youtube'is üks katkend Lapeteuse-filmist, tõsi küll, siin Lundverit ei näe.

No comments:

Post a Comment