Monday, October 25, 2010

Indrek Teder, vana edev rebane

Riigikogu hakkab ei tea mitmendat korda arutama, kes peaks valvama parteide rahastamist, poliitikud või eksperdid. Parteidele oleks parem, kui kits ise kärner oleks, aga põhimõtteliselt on muidugi võimalik leida ka „eksperdid“, kes valvaksid nõnda, et kõik jääks nagu seni (EPL).

Oli meil korra õiguskantsler, kes tegeles asjaga. Aga tema võitlus päädis kaotusega: riigikohus otsustas mäletatavasti, et parteide rahastamisega on kõik korras. Poliitikud ja isegi politoloogid kiitsid takka – einoh, te vaadake parem ilmas ringi! Meie korruptsioon on nii pisitillukene, et maailm mastaabis on see sama hästi kui mitte midagi. Nad unustasid lisada, et maailma mastaabis on Eesti ise ka pisitillukene.

Kaks aastat tagasi tegi GRECO Eestile korruptsiooni vastu võitlemise ettekirjutused, millest pooled puudutasid parteide läbipaistmatut rahastamist. Jahmatas selle raporti sisu vaid üksikuid ajakirjanikke, sest lai avalikkus ei tea, mis loom see GRECO on ja mis tema sõna ka maksab. Sinna see asi jäi.

Jõksist said parteid lahti ja õiguskantsleri koha võttis sisse Indrek Teder, keda on algusest peale peetud suurparteide sõbraks. Tema tegevusest pole teada eriti muud kui see, et ta sai 50-aastaselt isaks ning uurib, kas naised tohivad Pärnu plääsil paljalt peesitada ja mehed neid aia tagant vahtida. Ühtlasi on ta teatanud, et Tallinn diskrimineerib vastsündinud tittesid. Ametiaja alguses oli tal kombeks mööda hullumajasid ringi konnata ning kuulutada, et vaimust vaeseid ei tohi voodi külge kinni siduda, sest neil on inimõigused. Aga see on ka kõik. Parteide rahastamise kohta mitte ühtegi piuksu.

Müts on Tedrel siiski ilus – ehtsa rebase ehtsa sabaga. Kui tänaval käib, siis kõik naised pööravad pead.

1 comment:

  1. Tema tegevusest pole teada eriti muud kui see, et ta sai 50-aastaselt isaks ning uurib, kas naised tohivad Pärnu plääsil paljalt peesitada ja mehed neid aia tagant vahtida.
    See on nüüd küll kuradima hästi öeldud, täiesti mõttetu mehike.

    ReplyDelete