Saturday, October 9, 2010

Matte ja Tätvere müüsid end naha ja karvadega

Tätte ja Matvere ümbermaailmareisi eelarve lahtikirjutust niipea veel ajakirjandusest lugeda ei saa, keegi ei julge ju uurida, nii võib kergelt vähki surra (vt siit). Ent esimesed suure raha uimastavat lõhna haistnud kriitikanooled juba lendavad (EPL; SL), ja see on hea.

Pärast suurt pidu ja pillerkaari, mis Eestimaa peal suvel toimus, peab ometi kainenemine tulema. Joobumus oli nii suur ja imeline, et pohmell peab tulema eriti piinav. Ja ta tuleb. Imelaps Oksanen ongi juba pihuks ja põrmuks tehtud (EPL), pea juhtub sama ka rahva lemmikute Matvere ja Tättega.

Sest me ei saa neist mitte rahu sel ajal, kui nad ümber ilma seilavad, vastupidi. Matvere kiidab raadioreklaamis ilgel ilasel häälel Ekspressi: no küll on ikka tore leht, pigistab ta teeseldud magususega läbi hammaste. Häbi on küll, aga raha ei haise. Tätte kondas enne äraminekut niikuinii kõik kanalid läbi, aga küllap kuuleme peagi tedagi Ekspressi (või midagi muud) reklaamimas – või Nordea panka kiitmas.

1 comment:

  1. Ega ja Tätte ja Matvere laulude vastu põhimõtteliselt midagi pole, oma hinge ronimisega need kindlasti paljudele "uhketele ja häädele" eestlastele meeldivad. Ega muidu nende kontsertidele rahvamurrud kokku ei jooksnud. Paraku muutus kogu see ümbermaailma reisile sättimine ülimalt tülgastavaks. Vilja on väga hästi kirjutanud "rännumees" pruuli kohta, kes "teenis" oma esimesed miljonid korruptiivsel teel Mart Laari nõunikuna tegutsedes nii rubla-, Iisraeli relvatehingu kui Paldiski sadamaga parseldades. Jõudu!

    ReplyDelete