Wednesday, October 6, 2010

Salapärased Toomased

Kui ehitusärimees Toomas Annus, kes on pikki aastaid eelistanud ajakirjandusega mitte suhelda (nagu muide enamik Äripäeva rikaste toppi kuulujaid) viimaks suu lahti tegi, tabas meediat meeltesegadus: keda nüüd uskuda, keda mitte?

Annus väitis nimelt, et kapo pealtkuulatud kõnedes on segi aetud tema ja üks teine Toomas, „tuntum ja ausam kui mina“, samuti on sassi läinud maadevahetusprotsessi kohtalune Kalev Kangur ja näitleja Guido Kangur, kes on juhtumisi Toomas Annuse tädipoeg. Kuigi tihtipeale saab pealtkuulatud kõnede üleskirjutusi Ekspressist või Äripäevast lugeda, ei ole neid kõnesid meile kahjuks (koos kõigi mäh'ide ja noh'idega, nagu heaks tavaks saanud) vahendatud. Annus väitis veel palju muudki (ÄP).

Ajakirjanduse võime siinkohal seisukohta võtta on masendavalt piiratud ning ainus, mida väljendada saab, on nõutus. Annus võib küll rääkida, mida iganes tahab, aga kapolt pole sisulist kommentaari võimalik saada. Päris kõik materjalid ju ei leki ka (kui asjast huvitatud lekitaja puudub), pealegi on kohtuasja materjalide hulk tohutu, käies üle jõu asjaosalistel ning olles ammugi üle pea kasvanud ajakirjandusel.

Küll aga peaks olema võimalik saada selle teise Toomase ja selle teise Kanguri kommentaari. Lugupeetud näitleja ei ole siiamaani oma majaehituse kohta midagi avaldanud. Imelikul kombel on vaikinud ka Toomas Luman, kes ometi võttis hiljuti vaevaks kohtusse kaevata palju kergema kaaluga süüdistused: nimelt netikommentaatorid, kellest üks nimetas tema särgiesist tatiseks ja teine kahtlustas, et Lumani firma on „maoli maas“ (loe siit).

No comments:

Post a Comment