Wednesday, September 29, 2010

Rahvaliit tõmbab pätte ligi

Rahvaliidus seni pooletoobali ametit pidav Lauri Vitsut, süüdimõistmata pätt ja „kohtusüsteemi katsejänes“, on otsustanud sülje- ja okselärakad pintsakult maha pühkida, lipsu otseks tõmmata ja erakonda juhtima hakata (EPL).

Mõistete selgitus: pooletoobal on Facebookist pärit sõnaleid, mille Ekspress julges launchida vaid toobali kujul, tähistamaks tagasihoidlike vaimsete võimetega, ent seda püüdlikumat (noor)poliitikut. Nimeloome eeskujuks on loomulikult Keskerakonna peasekretär Priit Toobal (Vitsut on Rahvaliidus peasekretär).

Süüdimõistmata kurjategija: kuritegeliku imagoga ja avalikkusele teadaolevalt kahtlase taustaga tegelane, kes on tänu heale advokaadile, enese juriidilisele võimekusele või kohtusüsteemi suutmatusele/äraostetavusele õigeks mõistetud. Pole mõtet hakata siinkohal rääkima, et keegi pole süüdi, kui pole kohtus süüdi mõistetud: terve kari kohtunikke istub tänaseks vangis, aga keegi ei hakka ometi nende menetletud asju tagantjärele üle menetlema. Kui palju on neid kohtunikke, kes täna veel vangis ei istu, aga varsti lähevad, on küsimus tõenäosusteoreetikutele.

Niisiis: Harju maakohus mõistis Lauri Vitsuti talle usaldatud võõra vara omastamises ning ametiisikuna ametiseisundit kuritarvitades suureulatuslikus võõra vara riisumises õigeks eelmisel aastal. Prokurör Stella Veberi, kes nõudis Vitsutile šokivangistust, lubas Vitsut ise vangi panna (ilmselt teeb ta seda siis, kui justiitsministriks saab, nagu on lubanud). Riigikohtu otsusega sellest aastast jäi Vitsut lõplikult õigeks ning riigikohus olevat talle koguni kaastunnet avaldanud, et kohtumõistmine seitsme aasta peale venis.

Viimased teated Lauri Vitsutist räägivad, et ta võlgneb oma Stirpe-nimelise firma endistele töötajale mitme kuu palga (PM). Veel: Vitsutile kuuluv Majanduskaitse Büroo OÜ ei maksnud riigile makse oma kümme aastat ja seda täiesti põhimõtteliselt, sest: „Ma ei näe põhjust, miks peaksime valitseva poliitilise võimu saamatuse ja valed päeva- ja majanduspoliitilised otsused oma taskust kinni maksma.“ (PM) Missuguste meetoditega Vitsut inkassoäri ajab ja kuidas on see seotud tema enda traagilise minevikuga, võid lugeda siit.

1 comment:

  1. Kuid selline tee on talle taganud isikliku edu! Mis on ka õigeks tunnistatud. Rahvaliit januneb edu järgi.

    ReplyDelete