Friday, September 24, 2010

Songisepp sihib süüdimatuks

Teate, miks Songiseppa kas või natukeseks kinnimajasse ei pistetud? Selle pärast, et mees on närvihaige. Sama tõve pärast olevat ta praegu haiguslehel.

Noo, Postimehel läheb hästi, kui neid kohtusse ei kaevata sellise delikaatse info avaldamise pärast, aga eks närvihaiged või niisamagi ohtlikud olla. Mõelge, kui keeruline on sihukest üle kuulata: kuuleb mees sõna „pistis“ ja hakkab tõmblema: kõigepealt suunurk, siis käsi ja viimaks jalg. Mendil hakkab hirm, et järsku viskab kohe lusika nurka, kutsub kiirabi. Ei saa ju lasta haigel inimesel kätte ära surra.

Ja katsu sihukest kohtusse saada, ammugi seal süüdi mõista! Üks haigushoog ajab teist töövõimetuslehte taga ja küllap need pisikesed pistiseasjad ükskord ära aeguvad.

Neil Savisaare meestel oleks kõigil kasulik õigel ajal õige paber perearsti käest välja võtta. Pole muidugi vaja enneaegu kõigile kilgata, et ma olen ohtlik ja viimaks tunnistatakse niikuinii süüdimatuks, nagu tegi kurikamees seal vene reidis või feissbukis, aga – nagu Songisepa näide tõendab – säästab see unetutest öödest kõval asemel.

No comments:

Post a Comment