Thursday, September 16, 2010

Tatrapalavikust kohvipaanikani

Vaevalt jõuti toidupoodide riiulid tatrast tühjaks osta, kui juba on põhjust hakata varuma kohvi. Mõlemat on hea muretu kappi ladustada: halvaks ei lähe, ära kulub ikka, tulgu või tuumasõda. Ainult kartuliga on jama, see minevat tänavu eriti kergelt mädanema.

Teadagi, 80 protsenti sellest, mida üleüldse toodetakse, sööb ära 20 protsenti. Maailmas ei kannata miljard inimest nälga selle pärast, et ilmas süüa ei ole, vaid selle pärast, et toit ei ole mitte niivõrd kõhutäide, kuivõrd kaubaartikkel, millega maailmaturgudel spekuleerida. Lapsele õpetab täiskasvanu, et toiduga ei mängita, aga ise mängib börsil söögiga küll, nagu kirjutab ÄP toimetaja - kes ilmselt kohvi ei joo, sest muidu teaks ta, et suur osa neist, kes poest üldse kohvi ostab, loobub pigem mõnest kehaosast kui oma igapäevasest kvantumist.

Meie mail on kombeks mängida ka leivaga ning varsti peaks kohale jõudma ka riisikriis. Kui riisi võivad hirmunud hakata kohe kokku ostma, siis leiba on aastaks ette varuda keeruline. Panikööridel on kasulik kiirelt leivaküpsetamine ära õppida, sest jahu on senimaani veel igas poes saada ja see ei maksa suurt midagi. Ega seal midagi keerulist ei ole: jahu ja vesi, natuke ootamist ja ahju, valmis ongi.

No comments:

Post a Comment